Путін знову став татом?

31.01.2013

Володимир Путін для своїх «підданих» — водночас і розкрита книга, й велика загадка. З одного боку, вся Росія бачила чинного президента оголеним до пояса, у щільно облягаючому дайверському костюмі, у «маскхалаті» з декоративним пташиним дзьобом і в моменти особливої щирості (як–то цілування в животик випадкового хлопчика). З другого — особисте життя глави держави залишається для народу таємницею за сімома замками. Його дружина Людмила востаннє (і вперше за кілька років) з’явилася на інавгурації — подейкують, ВВП зіслав її кудись у монастир під Псковом. Навіть кількість дітей президента — для росіян загадка.

Офіційно в Путіна є дві дочки — Марія і Катерина, але чим вони займаються, чи мають сім’ї, дітей — невідомо.

Днями газета «Нью–Йорк пост» опублікувала новину про те, що наприкінці листопада олімпійська чемпіонка з художньої гімнастики, а нині — депутат Державної думи Росії й член правлячої партії «Єдина Росія» Аліна Кабаєва народила доньку. Попри те що 29–річна Аліна офіційно незаміжня, нічого екстраординарного в цій новині, на перший погляд, немає — окрім хіба того, що навіть про її вагітність пересічні росіяни досі не чули. Втім право на приватне життя має кожен, навіть якщо йдеться про публічну особу. Сенсацією повідомлення «Нью–Йорк пост» стало з іншої причини. За даними журналіста Річарда Джонсона, батьком новонародженої дівчинки є ніхто інший, як Володимир Володимирович Путін. І, якщо вірити все тим же чуткам–пліткам, це у них із Кабаєвою вже друга дитина.

Звісно, «Нью–Йорк пост» — не «Нью–Йорк таймс», і у США має «таблоїдну» репутацію. Так само, як, скажімо, «Комсомольська правда» на теренах колишнього СРСР. Саме на цьому наголошують ті російські інтернет–ресурси, які наважилися спростовувати цю інформацію. Наважилися — бо сама згадка про щось подібне в російських ЗМІ «чрєвата». У квітні 2008 року, напередодні з’їзду «Єдиної Росії», на якому Путін (тоді саме завершувалася його друга президентська каденція) мав очолити партію, газета «Московскій коррєспондент» опублікувала «бомбу» про підготовку до весілля глави держави й Аліни Кабаєвої. Президент, який перебував на Сардинії, цю статтю навіть прокоментував — мовляв, «що ви хочете від бульварного видання» і «мені подобаються всі російські жінки, бо вони найталановитіші й найпрекрасніші».

Але, за збігом обставин, уже за кілька днів головний редактор «Московского коррєспондєнта» пішов у відставку, а невдовзі видання взагалі закрилося.

Тож, мабуть, не варто дивуватися тому, що переклад статті із «Нью–Йорк пост», який позавчора ввечері з’явився в російських інтернет–блогах, із багатьох сайтів зник протягом години. Скажімо, на сайті світських пліток, який так і називається — «Сплєтнік», із блогів (тобто авторських «куточків» його постійних читачок, а не головної стрічки новин) одна за одною «потерли» дві такі новини. Замість них вивісили повідомлення такого змісту: «У західних ЗМІ з’явилася інформація про те, що російська спортсменка Аліна Кабаєва народила другу дитину від Путіна. Про першу дитину інформація надходила ще у 2011 році. Кореспонденти Metro змогли поговорити з Єленою — прес–секретарем гімнастки.

«Повідомлення у ЗМІ — брехня, — заявила прес–секретар Кабаєвої. — В Аліни Маратовни немає дітей. Ні хлопчика, ні дівчинки».

У 2011 році в ЗМІ надходила інформація про те, що Кабаєва народила сина від Володимира Путіна і назвала його Дмитром. Окрім того, деякі ЗМІ повідомляли про майбутнє весілля Кабаєвої і російського прем’єра (хоча прем’єр–міністром Путін став лише через місяць після публікації в «Московском коррєспондєнтє». — Ред.). Пізніше інформацію спростувала сама спортсменка».

Сайт «Сплєтнік» належить Поліні Дерипасці — дружині російського мільярдера Олега Дерипаски, дочці відомого політика і бізнесмена Валентина Юмашева й падчерці дочки Бориса Єльцина, Тетяни Дяченко. Втім захищати честь Путіна взялися й інші інтернет–видання. Наприклад, сайт Politonline у статті під заголовком «New York Post родил неведому зверушку» знущається: «Зрозуміло, що це видання орієнтоване на американського обивателя, який обожнює читати про секс–скандали «сильних світу цього», багатство й особисті драми зірок. (...) Хоча, природно, близько половини читачів «Нью–Йорк пост» навряд чи можуть сказати, де розташоване Сочі».

Цікаво, що «Політонлайн» згадує про Сочі. За даними з джерел «УМ», саме в Сочі Володимир Путін відпочивав разом з Аліною Кабаєвою. Зрештою, диму без вогню не буває, і невипадково ж російського президента «одружили» саме з відомою гімнасткою, а не якоюсь іншою красунею. До слова, як зазначає у своєму блозі на сайті радіо «Ехо Москви» юрист Леонід Сторч, у другій половині 2012 року Кабаєва на людях майже не з’являлася. І лише наприкінці грудня (оклигавши після пологів?) прийшла на роботу в Держдуму й проголосувала за закон про заборону американцям усиновлювати російських сиріт. Що, звісно, не доводить правдивості усіляких чуток. Але на роздуми наводить... І передусім — на роздуми про те, чому 60–річний президент ядерної мега–держави заховав своє особисте життя від народу за такою товстою завісою секретності.

 

ДО РЕЧІ

Людмилі Путіній, яка в офіційній інформації досі значиться як дружина президента й «перша леді» Росії, 6 січня виповнилося 55 років. Проте ні офіційних привітань від Володимира Володимировича, ні взагалі повідомлення про цю подію російська преса не публікувала. І лише глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров у своєму «Твіттері» привітав пані Людмилу, заодно «виказавши» її реальний статус: «Хочу привітати першу (! — Ред.) дружину Володимира Володимировича, Людмилу Олександрівну, з 55–річчям і побажати їй кавказького довголіття».

І навряд чи мусульманин Кадиров мав на увазі, що Путін тримає гарем...

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>