Довге очікування Долгополова

Довге очікування Долгополова

На відміну від жіночої збірної України, яка в останні роки не раз зустрічалася з найсильнішими командами світу в Кубку Федерації, вітчизняні тенісисти–чоловіки змагаються далеко від елітної групи Кубка Девіса. Нічого дивного, адже наша збірна грала без першої ракетки країни Олександра Долгополова. Стрімко прогресуючи, 24–річний киянин входив навіть до чільної двадцятки рейтингу АТР. Свій останній матч у змаганнях національних команд Сашко провів ще зеленим новачком — у 2007 році проти греків. Відтоді він знаходив різні відмовки, аби не долучатися до збірної. Не влаштовували то замалі преміальні, то непорозуміння з верхівкою тенісної Федерації. Однак зі зміною очільника ФТУ змінилася й позиція Долгополова. «Із новим керівництвом Федерації швидко я знайшов спільну мову», — каже найсильніший тенісист України. Уже цього тижня, 1–3 лютого, він має вийти на корт у Кременчуці в матчі Кубка Девіса Україна–Словаччина.

Фінішна трійця

Фінішна трійця

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Трохи більше двох тижнів залишається до завершення регулярного чемпіонату Континентальної хокейної ліги, а «Донбас» досі балансує на межі «плей–оф». Що з НХЛівцями Федотенком, Понікаровським і Бабчуком, що без них — донеччани залежно від «настрою» то піднімаються в заповітну вісімку, то вибувають із неї. Ось і після вчорашньої перемоги на Далекому Сході — підопічні Юліуса Шуплера начебто й мають п’ятиочковий відрив від дев’ятої команди Західної конференції, празького «Лева», проте за втраченими очками саме чеська команда є головним претендентом на останню путівку до «плей–оф».

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Повернення в дитинство із ключкою в руках

Повернення в дитинство із ключкою в руках

Одразу після новорічних свят кілька українських медіа повідомили, що місто Тернопіль визнано «зимовою столицею Європи». Ця новина одразу викликала підозру, зважаючи на критерії, за якими розпізнавали таку столицю, — щільність снігових опадів та їх кількість. Як вимірюється та «щільність», навряд чи хтось знає. А якщо брати кількість снігу на вулицях, то з таким самим успіхом лідером міг стати зовсім не Тернопіль, а, скажімо, Київ. Ще одним доказом того, що інформацію запустив в інтернет якийсь невідомий тернопільський патріот, стала назва укладача рейтингу. Це неіснуючий Інститут дослідження зими з Данії.

Хоча в «зимовий прорив» Тернополя хочеться вірити. Адже тутешнє штучне озеро, створене на місці боліт на річці Серет, другий рік поспіль стало епіцентром зимових святкувань, розваг та спортивних ігор.

Всі статті рубрики