НОВИНИ ПЛЮС

30.11.2012

Візити

Учора почався офіційний дводенний візит Прем’єр–міністра України Миколи Азарова до Норвегії. Програма поїздки передбачає аудієнцію у короля Харальда V і переговори з прем’єром Йенсом Столтенбергом. Також Азаров візьме участь у відкритті українсько–норвезького бізнес–форуму та зустрінеться з керівництвом норвезьких енергетичних компаній. Прем’єр має провести низку зустрічей з питання постачань норвезького газу в Україну. За підсумками візиту планується підписання низки міждержавних документів.

Нагадаємо, цього року міністерство нафти й енергетики Норвегії закликало Україну купувати дешевий норвезький газ.

Кишені

«Регіонал» Рінат Ахметов очолив рейтинг найбагатших українців за версією журналу «Кореспондент». Глава корпорації СКМ перемагає в рейтингу вісім років поспіль. Утім порівняно з минулим роком його статок скоротився на третину — з 25,6 млрд. доларів до 17,8 млрд.

На другому місці з великим відривом іде Ігор Коломойський. Його активи впали майже вдвічі — з 6 млрд. до 3,4 млрд. дол. Третій — новачок списку Вадим Новинський, який змінив у травні цього року російське громадянство на українське. Його активи коштують 3,3 млрд. дол. На четвертому місці — партнер Коломойського Геннадій Боголюбов (3,25 млрд). В цілому, пише видання, статки першої п’ятірки списку сильно впали. Зросли лише активи Дмитра Фірташа, який посідає п’яте місце, — з 2,2 млрд. вони підскочили до 3,2 млрд. дол.

Статки сина Президента Олександра Януковича оцінено скромно — в 133 млн. дол.

Квартирне питання

Депутати від об’єднаної опозиції ухвалили рішення не звертатися до Верховної Ради щодо надання їм казенного житла. Про це у своєму Facebook написав новообраний депутат–мажоритарник від опозиції Леонід Ємець. «УДАРівці» теж кажуть, що не подали жодної заявки на квартири.

Суд та діло

Партія Наталії Королевської «Україна — Вперед!» відкликала позов проти соціологів. Про це на брифінгу перед початком судового засідання заявила сама Королевська.

Нагадаємо, вона назвала сфальшованими дані соцопитувань, зокрема КМІСу, за яким «Україна — Вперед!» 21 вересня–3 жовтня мала підтримку лише 1,4% виборців. За словами Королевської, насправді її партія набирала понад 4%. Але вибори видали офіційний результат — 1,58%. Тепер пані Наталя каже, що це наслідок фальсифікаці, про які говорила і Юлія Тимошенко.

Представники «Демократичних ініціатив» і КМІСу залишають за собою право звертатися з позовом до суду для спростування неправдивої інформації, поширеної партією «Україна — Вперед!». Як повідомила представник соціологів у суді Валентина Теличенко, «представники партії Королевської сказали, що відкликають позов у зв’язку з втратою актуальності, що в прин­ципі не означає, що вони зрозуміли свою неправоту».