Мир до першого пострілу

Мир до першого пострілу

Попри острах міжнародної дипломатії, що вибух автобуса в Тель–Авіві може стати на заваді переговорам про перемир’я між Ізраїлем та рухом ХАМАС, який контролює Cектор Газа, позитивного результату все ж було досягнуто. Після тижня взаємних обстрілів, жертвами яких стали п’ятеро ізраїльтян та понад 150 палестинців, минулої середи сторони домовилися про припинення вогню з 21:00 за місцевим часом . Першим про це сказав, на прес–конференції в Каїрі міністр закордонних справ Єгипту Камель Амр. У прес–конференції також брала участь держсекретар США Хілларі Клінтон, яка в середу приєдналася до переговорів.

Брюссельська «капуста»

Брюссельська «капуста»

Лідери держав Євросоюзу вчора знову з’їхалися до Брюсселя, де стартувало дводенне надзвичайне засідання Європейської Ради. Нинішній саміт присвячений новому довгостроковому бюджету ЄС на 2014—2020 роки. Саміт розпочався з двосторонніх зустрічей голови Європейської Ради Германа ван Ромпея з усіма керівниками євросоюзних держав та урядів. А вже ввечері лідери зібралися на загальну дискусію, де до них приєднався голова Європейського парламенту Мартін Шульц. На цій зустрічі Герман ван Ромпей мав оприлюднити нову, змінену після двосторонніх переговорів, версію бюджету ЄС. На думку експертів, шанси узгодити кошторис Євросоюзу після 2013 року вже на цьому саміті вкрай невеликі.

Хто «Вперед!» — той проти влади

Хто «Вперед!» — той проти влади

Влада Казахстану вимагає заборонити два опозиційні політичні об’єднання, деякі ЗМІ, які начебто пропагують екстремізм, та кілька неурядових громадських організацій. До переліку засобів масової інформації, які вимагає закрити прокуратура, увійшли понад 40 друкованих та інтернет–видань. Вони, на думку суду, підбурювали до державного перевороту під час висвітлення подій у Жанаозені, де страйкували нафтовики. Свої вимоги казахська прокуратура мотивувала нещодавно винесеним вироком лідеру незареєстрованої опозиційної партії «Алга!» Володимиру Козлову. Як повідомляє «Франс пресс», генеральна прокуратура Казахстану офіційно звернулася до суду з позовом про визнання екстремістською діяльність «Алга!» («Вперед!») та об’єднання «Халик майдани». Також подано аналогічні позови з вимогами закрити газети «Взгляд», «Республіка», телеканал «К+», який транслюється на решту світу через супутник, інформаційний відеопортал Stan.tv і ще низку видань.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики