ЦИТАТИ ТИЖНЯ

23.11.2012

Юрій Луценко,
екс–міністр внутрішніх справ, ув’язнений
— під час розгляду його апеляції в суді:

— Я просив би розумових калік з Генпрокуратури посилатися на норми КПК... Ваша честь, я ж не вживаю слово «дебіли»! Ну давайте тоді говорити «продукти схрещення дуба і дятла».

(УНІАН)

 

Володимир Литвин,
Голова Верховної Ради
— про те, що ЦВК мала б визначити переможців у п’яти проблемних округах, а не просити парламент призначити перевибори:

— Я не бачу причин, за яких ЦВК не могла б сама встановити результати. Це ж не повінь і не цунамі. ЦВК, як мені бачиться, повинна була вилучити всі документи і самостійно почати публічно перераховувати голоси і встановлювати результат.

(«Українська правда»)

 

Олесь Доній,
нардеп від «НУНС»
— про реалії української політики:

— Суспільство хоче бачити чесних і чистих людей у політиці. Їх лишається все менше й менше. Зараз у політику йдуть, щоб отримати преференції для себе, для свого бізнесу. А особи з найгострішими ліктями доходять до самого керівництва партії. Відбір відбувається за негативними якостями: той, хто брутальніший, хто найбільш вдало бреше, — має більше шансів опинитися нагорі. Політика деградує.

(«Обозрєватєль»)

 

Юрій Гримчак,
нардеп від «НУНС», який потрапив
на непрохідне місце виборчого списку,
— про життя без депутатства:

— Сьогодні, коли постало питання про те, як ми тепер будемо заробляти гроші, один із колег–депутатів сказав: «Як ранні християни — милостинею і грабежами». А якщо серйозно, то буду займатися громадською діяльністю, спробуємо об’єднати людей, у яких є бажання й можливість щось змінити в нашому суспільстві. Зараз шукаю роботу. У мене були різні пропозиції.

(«Обком»)

 

Геннадій Кернес,
мер Харкова
— про своє ставлення
до того, що Головне управління держслужби наказало чиновникам утриматися
від ненормативної лексики:

— Не знаю, чим керувалися автори цього документа. У всякому разі, наскільки я поінформований, завдяки ненормативній лексиці була виграна не одна війна, правда ж? Думаю, час розставить все на свої місця.

(«Главком»)