ХРОНІКА

21.11.2012

Баскетбол

Відбулося жеребкування Євробаскету–2013 (турнір буде проведений 4—22 вересня у Словенії). Групи розподілилися так:

Група А: Франція, В. Британія, Німеччина, УКРАЇНА, Бельгія, Ізраїль.

Група B: Македонія, Литва, Чорногорія, Боснія і Герцеговина, Латвія, Сербія.

Група С: Іспанія, Словенія, Хорватія, Польща, Грузія, Чехія.

Група D: Росія, Греція, Італія, Фінляндія, Туреччина, Швеція.

* * *

30–річний центровий «Валенсії» Сергій Ліщук заявив, що знову гратиме за збірну України, якщо його викличуть. Раніше — після Євробаскету–2011 — він оголосив про завершення кар’єри у національній збірній.

Футбол

За даними з джерел, наближених до ФФУ, Олександр Заваров уже не є фаворитом у визначенні персони нового тренера збірної України. Натомість відбуваються переговори з англійцем Гаррі Реднаппом, чиєю остан­ньою командою був «Тоттенхем».

При цьому тренер «Іллічівця» Микола Павлов заявляє: «Якщо зі збірною працюватиме іноземець, допомагати не буду. Навіть не буду за неї переживати. А ось якщо призначать нашого фахівця — охоче приїду та допоможу, чим зможу». За словами Павлова, національну збірну України має очолити Михайло Фоменко, нині — голова комітету збірних ФФУ.

* * *

Англія. Останній матч 12–го туру. «Вест Хем» — «Сток Сіті» — 1:1.

Італія. 13–й тур. «Рома» — «Торино» — 2:0 (Освальдо, 71; П’янич, 86).

Росія. 16–й тур. «Крилья совєтов» — «Локомотив» — 0:1, «Краснодар» — «Терек» — 3:0.

* * *

За повідомленнями іспанської преси, зірковий нападник «Реалу» Кріштіано Роналдо не виключає, що нинішній сезон може стати для нього останнім у складі мадридців. Принаймні португалець на даний момент перебуває ближче до того, щоб залишити «Реал», аніж до продовження контракту. Красунчику не до вподоби, що «королівський клуб» не може відстояти його у здобутті особистих нагород (мовляв, усі лаври йдуть до Мессі) та не захищає у спірних інцидентах із травмами.

Крім того, пишуть, що в наступному сезоні залишить клуб і тренер Жозе Моуріньйо — він конфліктує з багатьма гравцями «Реалу», а оскільки дочка португальського фахівця вступатиме до лондонського коледжу то це ще одна підстава, аби повернутися в «Челсі».

Дзюдо

Збірна України посіла четверте місце на Меморіалі Олега Караваєва — міжнародному турнірі восьми збірних, що відбувся в Мінську. У зустрічі за «бронзу» українці з рахунком 3:4 поступилися команді Білорусі. Перед тим наші виявилися слабшими за росіян (1:6) та перемогли Білорусь–2 (7:0). А у фіналі дзюдоїсти Росії подужали азербай­джанців — 5:2.