Хто ж, як не Уго

Хто ж, як не Уго

Прихильники Уго Чавеса святкують перемогу: на виборах, що відбулися минулої неділі, президент–соціаліст вкотре здобув перемогу і тепер керуватиме Венесуелою ще 6 років — до 2019–го. Після підрахунку 90% бюлетенів центрвиборчком учора оголосив попередні результати, згідно з якими чинний глава держави набрав 54,42% голосів. Його суперника Енріке Капрілеса Радонського (він має польське коріння — дід Енріке походив із Варшави) підтримали 44,97 відсотка виборців. Лідер опозиції визнав свою поразку і привітав переможця: «Я хочу сказати Чавесу, що сподіваюся на його справедливе бачення волевиявлення в країні. Наразі країна розділена. Бути хорошим президентом — це об’єднувати народ Венесуели», — заявив Капрілес, наголосивши, що опозиція не почувається переможеною.

Коли ВВП — за 60

Коли ВВП — за 60

Породисті коні, зізнання в коханні від красивих дівчат, спортивні досягнення і гірська вершина, названа на його честь — такі подарунки приготували росіяни до ювілею свого президента: 7 жовтня Володимирові Путіну виповнилося 60. Офіційних заходів заплановано не було, проте й «неофіційні» святкування пройшли з розмахом. Активісти молодіжного прокремлівського руху «Наші» влаштували на честь Путіна спортивні фестивалі у багатьох містах. Також вони зняли численні привітальні ролики — із вершницею, яка тримає святковий плакат, та іншими привабливими прихильницями президента. Альпіністи назвали іменем Путіна скельну стіну в Північній Осетії. У Петербурзі до ювілею ВВП відкрилася виставка книг про нього різними мовами світу. Всі російські телеканали показали присвячені главі держави сюжети.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Зазирнули у клітину

Зазирнули у клітину

У Стокгольмі почався Нобелівський тиждень: учора було оголошено імена перших цьогорічних лауреатів найпрестижнішої у світі премії — у галузі медицини та фізіології. «Нобеля» в цій категорії розділили між собою 50–річний професор Кіотського університету, японець Сіньї Яманака, та 79–річний британець Джон Гердон, професор клітинної біології Кембріджського університету — за праці з дослідження стовбурових клітин та клонування тварин. У попередні роки їх уже не раз називали серед фаворитів Нобелівського комітету. Як сказано в поширеному з цього приводу прес–релізі, Яманака й Гердон отримали премію «за відкриття перепрограмування стовбурових клітин у плюрипотентні» — тобто такі, які можуть трансформуватися у всі інші типи клітин, окрім зовнішніх ембріональних тканин. «Це відкриття сприятиме значному прогресу в різних галузях медицини», — наголошується в заяві Нобелівського комітету. Зокрема, дослідження цьогорічних лауреатів може допомогти у лікуванні таких тяжких захворювань, як хвороба Альцгеймера та діабет.

Всі статті рубрики