ХРОНІКА

15.08.2012

Теніс

Обидва українці програли в першому ж колі основної сітки хардового турніру АТР серії «мастерз» у Цинциннаті (США). Олександр Долгополов не виправдав свій високий 13–й номер посіву й здався уродженцеві Сіверськодонецька, громадянинові Росії Миколі Давиденку — 1:6, 1:6. А Сергій Стаховський у впертій боротьбі поступився хорвату Маріну Чиличу, сіяному під 12–м номером, — 3:6, 6:4, 4:6.

Баскетбол

Сьогодні матчем проти угорців у Дніпропетровську чоловіча збірна України стартує у кваліфікаційному раунді чемпіонату Європи–2013. Пряму трансляцію гри з 19.00 вестиме Перший Національний телеканал.

До 8 вересня «синьо–жовті» за двоколовою системою зіграють вісім матчів зі збірними Хорватії, Угорщини, Австрії та Кіпру. До фінальної частини, що відбудеться наступного року у Словенії, виходять колективи, які посядуть у своїй групі перше чи друге місце, а також четвірка найкращих із третіх місць у шести відбіркових групах.

Останньою перевіркою сил для підопічних Майкла Фрателло був турнір у Тбілісі, де наші здолали Естонію (60:49), але поступилися Білорусі (65:75) та Грузії (69:95).

* * *

Чемпіон України серед чоловіків, «Донецьк», прийняв від Ліги ВТБ запрошення на участь в основному турнірі. Додаткова «уайлд кард» з’явилася, оскільки через фінансові розбіжності з керівниками східноєвропейської ліги відмовився грати київський «Будівельник». Також у змаганнях візьме участь і маріупольський «Азовмаш».

* * *

Один із найпомітніших українських баскетболістів часів незалежності Леонід Яйло вирішив завершити кар’єру гравця й увійти до тренерського штабу «Миколаєва», де він провів чотири останні сезони. Семиразовий чемпіон України, якому 31 серпня виповниться 39 років, виступав за провідні вітчизняні клуби, італійську «Реджіо Калабрію», російські «УНІКС» і «Самару».

Футбол

Відомий коментатор Віктор Вацко залишив роботу на телеканалі «Футбол» і став до виконання обов’язків віце–президента ФК «Карпати» (Львів).

* * *

Президент київського «Арсеналу» Вадим Рабинович вибачився перед українськими вболівальниками за ранній виліт команди з Ліги Європи. Нагадаємо, «каноніри» виграли у словенської «Мури» за сумою двох матчів — 5:0, але в першій грі отримали технічну поразку (0:3) через вихід на поле дискваліфікованого камерунця Еріка Матуку.

* * *

Керівництво «Зорі» після поразки у матчі з «Кривбасом» заборонило футболістам команди давати інтерв’ю журналістам.

Бокс

П’ятірка українських боксерів — призерів Олімпійських ігор–2012 — підписала з Міжнародною федерацією аматорського боксу (АІБА) угоду про наміри виступати серед професіоналів під егідою цієї організації. Щоправда, як сказав Анатолій Ломаченко, батько й тренер Василя Ломаченка, ще рано робити далекосяжні висновки, адже провести нові змагання хлопці зможуть лише наприкінці 2013 року. До того ж незрозуміло, хто саме битиметься під егідою АІБА.

Хокей

У новому чемпіонаті України зіграє щонайменше сім команд. Нарешті знайшов солідного фінансового спонсора й виконав усі необхідні вимоги броварський «Білий барс», про що повідомив генеральний директор ПХЛ Юрій Загородній. А от питання участі в турнірі «Вінницьких гайдамаків» досі висить у повітрі — бюджет клубу сформований лише на чверть.

* * *

Найсильніша ліга світу, НХЛ, збирається оголосити локаут і скасувати або принаймні скоротити сезон 2012/13 рр. Про це днями заявив комісар ліги Гарі Беттман. Нагадаємо, власники клубів наполягають на скороченні частки, що виділяється гравцям при розподілі прибутку, з 57 до 46 відсотків, але профспілка хокеїстів із цим не погоджується.