Місто–трансформер

Місто–трансформер

Вигравши в 2005 році суперництво у Мадрида, Москви, Нью–Йорка та Парижа, Лондон став першим містом, яке втретє прийматиме Олімпіаду. Попередній візит олімпійців до столиці Британії датований далеким 1948 роком, відтак готувалися в Лондоні до ювілейних, XXX, Ігор, як до перших.

Старт дає Лондон!

Старт дає Лондон!

На кожній літній Олімпіаді українські спортсмени не опускаються нижче певного рівня. Починаючи з перших Ігор незалежної України — Атланти–1996, три цикли поспіль наші олімпійці вигравали стабільну кількість нагород — 23, а в Пекіні 2008 року перевершили свою «норму», зійшовши на п’єдестал 27 разів.

Чого чекати від Лондона? «Прогнози — справа невдячна», — щоразу казали тренери в коментарях «УМ». Але якщо офіційні особи бояться ділитися своїми медальними очікуваннями, то є експерти–прогнозисти. А вони передбачають для України на лондонській Олімпіаді майже таку саму кількість нагород, як і чотири роки тому. Навіть на одну медаль більше — 28. До такого висновку дійшли вчені з Рурського університету, зважаючи на «політичні, економічні, демографічні та культурні фактори» в країні.

Нагадаємо, що в Пекіні наші олімпійці, здобувши 7 золотих, 5 срібних та 15 бронзових відзнак, посіли 11–те командне місце. Першими ж, вигравши 51 «золото», стали господарі Ігор. Але цього разу — в Британії — китайцям навряд чи вдасться така феєрія. На думку букмекерів із контори «Вільям Хілл», головними претендентами на перемогу в загальному заліку є збірна США, китайці — другі, а третіми можуть стати британці, які дуже активно готувалися до домашніх Ігор.

У якому стані підійшли до Лондона українські спортсмени, чиє фінансування довелося урізати через Євро–2012, покажуть лише змагання. Однак, оцінюючи результати передолімпійських стартів, «УМ» вирішила зробити «поіменну» медальну прикидку.

Всі статті рубрики