ХРОНІКА

27.07.2012

Легка атлетика

Міжнародна федерація легкої атлетики дискваліфікувала двох українських спортсменок за вживання допінгу. Наталя Тобіас (біг на 1500 м) та Антоніна Єфремова (400 м) вживали синтетичний тестостерон. Це показали проби, взяті в них на минулорічному чемпіонаті світу в Тегу, та повторна перевірка. Дівчат покарали дворічною дискваліфікацією. Водночас ні бронзова медалістка Пекіна Тобіас, ні Єфремова не були відібрані у збірну України на Олімпіаду–2012.

Футбол

Ліга чемпіонів. Другий кваліфікаційний раунд. Матчі–відповіді (результати середи). «Гельсінборг» (Швец) — THС (Уельс) — 3:0 (перший матч — 0:0), «Вардар» (Мак) — БАТЕ (Біл) — 0:0 (2:3), «Шльонск» (Пол) — «Будучность» (Чорн) — 0:1 (2:0), «Лінфілд» (Пн. Ірл) — АЕЛ (Кіпр) — 0:0 (0:3), «Динамо» (Зг, Хорв) — «Лудогорец» (Болг) — 3:2 (Рукавіна, 33, 60; Віда, 90+8 (!!!) — Гаргоров, 12; Марселіньйо, 36; вилучення: Марселіньйо, 57 («Л»); 1:1).

* * *

Новим тренером запорізького «Металурга» призначили Сергія Ковальця. Молодий тренер, який раніше очолював «Львів», «Олександрію» й «Оболонь», відомий виступами за «Динамо» (Київ), але свого часу грав і в «Металурзі» — у 2000—2002 роках. Помічниками Ковальця в боротьбі за виживання у прем’єр–лізі будуть Олег Ратій, В’ячеслав Мавров, Андрій Демченко, Сергій Зайцев.

* * *

Учора ввечері до Києва мав прилетіти атакувальний хавбек берлінської «Герти» Раффаель. Після медогляду планується підписання контракту бразильця з «Динамо», орієнтовна сума відступних — 7–8 млн. євро. Таким чином, витрати динамівців на трансфери цього літа складуть 30 млн. євро — найбільше за всі часи.

До київського «Арсеналу» перейшов півзахисник Сергій Валяєв, який почав сезон у «Говерлі», а перед тим тривалий час грав за «Металіст».

Захисник «Шахтаря» і збірної України Ярослав Ракицький потрапив у сферу інтересів міланського «Інтера».

* * *

Спаринги. «Фейєнорд» — «Мальорка» — 0:0, «Баварія» — «Вольфсбург» — 2:1, «Рома» — «Ліверпуль» — 2:1, «Зірки МЛС» (головна ліга США) — «Челсі» — 3:2 (Вондоловськи, 23; Понтіус, 73; Джонсон, 90 — Террі, 32; Лемпард, 58), «Армінія» — «Валенсія» — 1:1, «Лаціо» — «Сієна» — 0:1, «Боруссія» (М) — «Мюнхен–1860» — 4:2.

Бокс

Олімпійський чемпіон Пекіна, безсумнівний фаворит Олімпіади–2012 в категорії до 60 кг Василь Ломаченко заявив, що після олімпійського турніру в Лондоні перейде у професіональний бокс. «Я розглядаю бокс в Америці. Весь професійний бокс — у США, і всі справжні бійці там. В Європі і Україні я не бачу професійного боксу», — сказав Ломаченко в інтерв’ю «2+2».

* * *

Віталій Кличко пояснив, чому відмовився від бою з Мануелем Чарром 8 вересня в Києві на НСК «Олімпійський», а обрав Москву. «Арена в Києві, на жаль, не змогла задовольнити весь пакет вимог, який у нас був. У нас також були пропозиції зі США, Німеччини, але московський варіант виявився найоптимальнішим для проведення такого поєдинку», — сказав чемпіон WBC в інтерв’ю сайту Sportbox.