Україна — не Росія!

Україна — не Росія!

Штаб олімпійської делегації України надіслав офіційне звернення до оргкомітету Олімпіади в Лондоні з проханням терміново виправити помилкові біографічні дані, опубліковані на офіційному інтернет–сайті Ігор. У графі «місце народження» в біографіях деяких спортсменів збірної Росії вказано абсурдне «Ukraine Region» (щось на кшталт «Українська область»). А, скажімо, у профілі російської «вітрильниці» Тетяни Базюк зазначено, що вона народилася в місті «Луцьк (Росія)». Таку саму позначку «RUS» має Київ у бiографiях росiйських кiннотника та волейболiста.

Дозвольте вас обшукати!

Дозвольте вас обшукати!

Позавчора мер Полтави Олександр Мамай поскаржився журналістам, що працівники прокуратури здійснюють масштабні обшуки та вилучення документів, печаток і комп’ютерів на підпорядкованих йому комунальних підприємствах, а також в управлінні житлово–комунального господарства міськвиконкому. Така «зачистка» служб життєзабезпечення обласного центру, на думку міського голови, може паралізувати їх роботу в розпал планових ремонтів доріг, комунікацій житлово–комунальної сфери тощо.

Ідіть торгуйте пивом!

Ідіть торгуйте пивом!

Днями «Україна молода» отримала лист від співробітників НДІ будівельних конструкцій — інституту, що почав свою історію з 1943 року та в усі часи славився унікальними технологіями і будівельними конструкціями. Саме ця структура дозволила як побудувати в Україні й інших республіках колишнього СРСР унікальні споруди, так і здійснити масову забудову житлових мікрорайонів у складних інженерно–геологічних умовах та відбудувати зруйноване після війни.

Замість виборів шукайте меланому!

Замість виборів шукайте меланому!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У кожного десятого обстеженого українця лікарі виявляють рак шкіри та його смертельну модифікацію — перероджену родимку меланому. А влітку кількість людей, яким потрібна вчасна діагностика, зростає, заявила вчора на прес–конференції доктор медичних наук, головний лікар Інституту дерматології та косметології Ольга Богомолець.

Шанс для модниці у візку

Шанс для модниці у візку

Дизайнери з усієї України створили зручний і функціональний одяг для жінок із вадами здоров’я, показ якого позавчора відбувся в одному з київських клубів. Розкішні вечірні та літні сукні, модерні костюми і навіть весільне вбрання — колекція Fashion Chance («Модний шанс») доводить, що навіть в інвалідному візку жінка може бути красивою і привабливою. «Насправді люди на візках можуть бути щасливішими, ніж ми, оскільки вони вміють насолоджуватися моментом. Тому ми вирішили показати їм, що вони можуть бути не тільки щасливими, а й гарнішими за професійних моделей зі світових подіумів», — зазначила в коментарі «УМ» організатор показу Катерина Кундельська.

Культуру на смітник

Культуру на смітник

На Київщині можуть знищити музей трипільської культури — його приміщення в селі Трипілля захопили рейдери. Як розповів «УМ» директор музею Олександр Поліщук, проблеми виникли через непорядність одного зі співзасновників, який зазіхнув на ласий шматок землі, адже музей розташований у чарівній місцевості на березі Дніпра, за вiсiм метрів від берега.

Ізиді, окупанте!

Ізиді, окупанте!

Глава Російської православної церкви прибув учора в Київ для відзначення 1024–ї річниці хрещення Русі. Із перших кроків на українській землі патріарх Кирил мав зрозуміти, що його черговому приїзду тут раді не всі. В аеропорту «Бориспіль» предстоятеля зустріли не лише віце–прем’єр Раїса Богатирьова, перший заступник голови київської міськдержадміністрації Олександр Мазурчак та інші посадові особи, а й активістка скандального руху «Фемен». Як повідомляє УНІАН, дівчина вибігла з групи журналістів, швидко скинула кофтинку й топлес кинулася до очільника РПЦ з криком «Ізиді вон!». На спині в неї було написано «Kill Kirill», тобто «вбити Кирила» (алюзія на голлівудcький фільм «Убити Біла»). «Феменістку» зупинила служба охорони та силоміць потягнула до приміщення аеропорту. Після цього під час спілкування з пресою Кирил благословив Україну, а голова патріаршої прес–служби диякон Олександр Волков заявив про «дуже глибоку духовну кризу в певних шарах суспільства».

Всі статті рубрики