Фура до TIR–нополя

Фура до  TIR–нополя

У Тернополі має відкритися перший у Західній Україні великий центр обслуговування ТІR–ів. Повна розшифровка цієї відомої абревіатури (Transport International Rout) у перекладі означає «міжнародні дорожні перевезення». І якщо на «фурі», як називають у народі великогабаритні вантажівки, є табличка з таким написом, то це значно спрощує і прискорює для неї перетин кордону.

Слово на колесах

Слово на колесах

У Луцьку з 4 липня у міських маршрутних таксі пасажири мають змогу слухати українську поезію та прозу у виконанні відомих волинських артистів, поетів, виконавців, науковців. У такий спосіб інтелігенція древнього Лучеська вирішила підтримати українську мову у рамках проекту «Почувайся європейцем! Розмовляй українською!».

Назад, у СРСР

Назад, у СРСР

Невже є люди, які досі ностальгують за СРСР? Виявляється, є. Один такий чоловік — 65–річний полковник Микола Нестеренко — живе на Черкащині в селі Будище. Просто у власному обійсті він створив музей радянської символіки, де зібрав близько чотирьох тисяч експонатів. Найбільшим із них є триметровий пам’ятник Леніну, що височить на подвір’ї. Микола Васильович більше тридцяти років свого життя віддав армії і закінчив службу на посаді командира 141–ї зенітної ракетно–артилерійської дивізії в Черкасах. Вісім років тому він купив хату в селі неподалік обласного центру і тут оселився. «Такого домашнього музею в Україні ніде більше немає», — каже «УМ» Микола Нестеренко, який гостинно зустрічає нас біля входу до свого двору в червоній футболці з емблемою герба СРСР.

Всі статті рубрики