Бізнес за «наших»

11.07.2012

Партія малого та середнього бізнесу підписала декларацію Союзу патріотичних сил на підтримку «Нашої України» та ухвалила рішення про участь у передвиборчому об’єднанні під помаранчевим прапором Віктора Ющенка. «Партія вирішила підтримати ініціативу Віктора Ющенка, оскільки і до Помаранчевої революції, і під час її, і після Президент Ющенко підтримував розвиток малого й середнього бізнесу в Україні, працював на поліпшення умов його функціонування, — каже в коментарі «УМ» екс–голова Партії малого та середнього бізнесу, а нині член політради ПМСБУ Ярослав Місяць. — Зокрема, Ющенкові вдалося зменшити адміністративний тиск на ринку, Ющенко спромігся залучити іноземні, переважно західні, інвестиції. Тож середній клас справедливо вважав його своїм провідником».

Хоча не всі плани вдалося реалізувати при Ющенку, сьогодні ми бачимо різкий контраст, каже пан Місяць. За його словами, «на малий і середній бізнес чиниться максимальний адміністративний тиск, триває відтік капіталу з країни, скорочуються інвестиції. Водночас ми не отримали і фінансової підтримки зі Сходу. Росія та Китай теж не довіряють сьогоднішній «регіональній» владі України».

«На наш погляд, головною перешкодою на шляху втілення ідеології Віктора Ющенка щодо розвитку малого й середнього бізнесу була відсутність злагодженої та компетентної команди, яка б розуміла, для чого і як саме це робити. Створення такої команди в нових умовах, на нашу думку, допоможе кардинально змінити ситуацію. У нашій партії є і підприємці, і державні службовці, які можуть і хочуть допомогти. Сподіваємося, що наш кадровий потенціал у складі Союзу патріотичних сил допоможе у розв’язанні тих нагальних проблем, які накопичилися у сфері малого та середнього бізнесу», — каже Ярослав Місяць.

Його партія визнає, що Ющенко, незважаючи на перешкоди й спекуляції, і далі несе ідею середнього класу, розвитку бізнесу, вільного й демократичного суспільства.