Рима до слова «голод»

Рима до слова «голод»

Кількість захисників державної мови під Українським домом зростає. Учора розважити їх і закликати небайдужих громадян приєднуватися до акції в «українське містечко» завітали відомі українські поети й письменники — Василь Шкляр, Максим Кідрук, Василь Герасим’юк, Іван Андрусяк, Олена Захарченко, Дмитро Лазуткін, Сергій Пантюк, Олена Степаненко, Ірина Шувалова, Артем Захарченко, Оксана Самара, В’ячеслав Левицький та інші. Запрошення на «Літературну площу на Європейській» поширювали через «Фейсбук» — у цій соціальній мережі учасники протесту регулярно публікують звіти про його перебіг.

Ювілейний «Бриз»

Ювілейний «Бриз»

Чи не вперше за десять років свого існування міжнародні військово–морські «Сі бриз» відбуваються без супутніх акцій протесту з боку комуністів та «регіоналів» (свiй мiтинг провели тiльки «вiтренкiвцi» з ПСПУ). Втім це за часів свого перебування в опозиції проросійські «Регіони» делегували на протести проти «натовської окупації» радикально налаштованих активістів, а тепер усе інакше. І представник правлячої партії в парламенті, екс–міністр оборони Олександр Кузьмук, наголошує, що такі навчання потрібні Україні.

Фанати, гуртуймося!

Фанати, гуртуймося!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Активісти фанатського руху, вітчизняні селебріті та звичайні уболівальники об’єдналися у неформальну «Партію фанатів України». Її учасники підтримуватимуть українських спортсменів, зокрема українську збірну на літніх Олімпійських іграх–2012, які проходитимуть у Лондоні з 27 липня по 12 серпня. Основна ідея руху — не розділяти фанатів на футбольних, волейбольних чи баскетбольних, а об’єднати їх в одне ціле.

Дівчина з адресою

Дівчина з адресою

Замість реабілітації в Німеччині на отримані 600 тисяч гривень адресної допомоги батько та мати жертви миколаївського садиста Олександри Попової вирішили придбати дитині двокімнатну квартиру. Нагадаємо, 18–річну дівчину побив п’яний незнайомець у ніч iз 9 на 10 березня. За часом це збiглося з жорстоким зґвал­туванням і вбивством Оксани Макар. Люди гаряче відгукнулися на цю біду й перераховували кошти на лікування обох дівчат. Після смерті Оксани всі гроші перейшли на рахунок мами Саші Попової, а сама дівчина на той момент перебувала в реанімації.

Фільми просто неба

Фільми просто неба

Упродовж тижня львів’яни та гості міста на площі Ринок можуть безкоштовно переглянути кінострічки патріотичного змісту. Для проведення «Тижня вуличного кіно» тут встановили екран розмірами три на три метри, проектор, лавки на сто місць та крісла.

Здоров’я по паспорту

Здоров’я по паспорту

Цікаве нововведення обійшлося владі міста в кілька тисяч доларів. Однак дорогий експеримент себе цілком виправдав: мешканцям Скадовського району стало значно легше отримати необхідну медичну допомогу. Головний лікар Скадовської райлікарні Віктор Турик розповів «УМ», що поширення системи електронних паспортів зайняло півтора року, але вже зараз вона довела свою ефективність.

«Ласунка» з діареєю

«Ласунка» з діареєю

24 жителі Бердичева отруїлися тістечками зі згущеним молоком та іншими зіпсованими продуктами. Переважна більшість постраждалих, повідомляє Державна санітарно–епідеміологічна служба, споживали заварні тістечка з кремом зі згущеного молока «Еклер білий» виробництва місцевого ТОВ ВКФ «Ласунка». В ході перевірки цеху зазначеного підприємства було виявлено порушення вимог санітарного законодавства — приміщення цеху не відповідає вимогам державних санітарних правил. 9 липня головний державний санітарний лікар району виніс постанову про заборону експлуатації цеху ТОВ ВКФ «Ласунка».

Викрали, щоб... одружився

Викрали, щоб... одружився

Влаштовуючи розіграш своєму товаришеві, компанія житомирських хлопців навряд чи розраховувала на те, що, здавалося б, невинна витівка закінчиться в Корольовському райвідділку міліції. Як розповіла «УМ» співробітник сектору зв’язків iз громадськістю Управління МВС у Житомирській області Ольга Номерчук, серед білого дня десятки житомирян, що прогулювалися центральною вулицею, стали мимовільними свідками кадрів, достойних гостросюжетного американського бойовика: з виском гальм біля тротуару зупинився автомобіль «Мерседес», з якого вискочили двоє чоловіків у масках. Висмикнувши з натовпу якогось молодика, «викрадачі» запхнули його в салон автомобіля і зникли. Жертва зловмисників від переляку навіть не чинила опору.

Всі статті рубрики