Нас тут 300, як скло

Нас тут 300, як скло

У той час, коли в Україні посилилася не лише русифікація, а й тенденція до знищення самої держави, громадськість не збирається сидіти, склавши руки. На цьому наголосили під час прес–конференції в середу ініціатори створення Всеукраїнського комітету на захист української мови — Василь Шкляр, Олесь Доній, Василь Овсієнко та інші.

Я розмовляю українською!

Я розмовляю українською!

У всіх львівських трамваях і тролейбусах відтепер висять наліпки «Я розмовляю українською мовою!». Після прийняття у першому читанні горезвісного «мовного» законопроекту на базі філологічного факультету Львівського національного університету утворилася Студентська ініціатива. Молоді люди власним коштом виготовили 800 наліпок iз цитатами про українську мову наших класиків і розклеїли в електротранспортi.

Схили «їдуть» на Узвіз

Схили «їдуть» на Узвіз

З–під Андріївської церкви «поплив» схил. Як розповідають очевидці — художники, що торгують картинами під храмом, — землю, яка вивалилася на алею і практично перегородила прохід, вони після обвалу вивозили самі. Її натиск на кам’яно–металеве огородження був настільки сильним, що потріскався паркан.

Дім Мурашка віддали столиці

Дім Мурашка віддали столиці

У понеділок Київський апеляційний господарський суд скасував рішення Господарського суду Києва та оголосив нове рішення, яким повністю задовольнив вимогу прокуратури. Він повернув земельну ділянку в охоронній зоні Софії, де розташована, зокрема, садиба Мурашка (відомого київського художника минулого століття), територіальній громаді Києва.

Святий для безробітних

Святий для безробітних

До Тернополя вперше прибули мощі святого Хосемарії Ескріви — відомого іспанського священика минулого століття, котрий був засновником католицької організації Opus Dei і якого Папа Іван Павло II канонізував десять років тому.

Коли В і С — не вітаміни

Коли В і С — не вітаміни

На українців полює «лагідний убивця» — так лікарі називають підступну хворобу, віруси гепатитів В і С, які поширюються семимильними кроками в нашій державі. Фахівці запевняють: за темпами поширення цей вірус навіть небезпечніший за СНІД. А Всесвітня організація охорони здоров’я попереджає: гепатит С у 2020 році буде найстрашнішою хворобою на планеті. «Уже зараз кількість хворих на гепатити В і С у світі в 14—15 разів перевищує кількість ВІЛ–інфікованих, — каже головний інфекціоніст Міністерства охорони здоров’я України Ольга Голубовська, — і це тому, що заразитися вірусом гепатиту С вдесятеро, а гепатитом В — у сто разів простіше, ніж ВІЛ–інфекцією, хоча шляхи передачі ті самі». Україна у цьому процесі — на вістрі «атаки»: за оціночними даними, у нашій державі вже інфіковано 3% людей, деякі фахівці озвучують цифру в 7%. Але офіційна статистика стверджує: понад мільйон українців уже живуть iз вірусом гепатиту.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики