ХРОНІКА

27.06.2012

Футбол

У штаб–квартирі УЄФА у швейцарському Ньйоні відбулося жеребкування перших двох кваліфікаційних раундів Ліги чемпіонів і Ліги Європи. З українських клубів воно торкнулося лише донецького «Металурга». У другому колі ЛЄ підопічні Володимира П’ятенка зустрінуться з переможцем пари «Борац» (Боснія й Герцеговина) — «Челик» (Чорногорія). 19 липня український клуб зіграє вдома, а за тиждень — на виїзді.

* * *

Контрольні матчі. «Шахтар» — «Торпедо» (Кт, Грузія) — 2:1 (Ілсіньйо, Коста), «Чорноморець» — «Діла» (Грузія) — 2:1 (Слінкін, Зубейко), «Зоря» — «Металург» (Зс, Грузія) — 1:0 (Хомченовський), «Таврія» — «Сараєво» (Боснія і Герц.) — 0:1, «Закарпаття» — «Газ–метан» (Румунія) — 2:0 (Муховиков, Косирін), «Кривбас» — «Брашов» (Румунія) — 1:0 (автогол).

* * *

Півзахисник збірної Португалії й італійської «Дженоа» Мігель Велозо найближчим часом переїде до київського «Динамо» — так стверджують кілька європейських газет. Трансфер оцінюють у 8 млн. євро.

Крім того, український клуб веде перемовини стосовно переходу з німецької «Герти» бразильського хавбека Рафаеля.

* * *

Київський «Арсенал» віддав свого нігерійського захисника Майла Одібе «Дніпру» в річну оренду.

Плавання

На відкритому чемпіонаті Великої Британії українці здобули чотири медалі. Сергій Фролов переміг на дистанції 1500 м і фінішував третім на 400 м вільним стилем. Дарина Степанюк здобула «срібло» на 50–метрівці вільним стилем, а Максим Шемберєв показав третій час на 400–метрівці комплексом.

Стрибки у воду

На етапі Гран–прі в італійському Больцано українки Анастасія Недобіга й Вікторія Кесар посіли третє місце у синхронних стрибках із триметрового трампліна. Тижнем раніше вони показали такий самий результат у Мадриді.

Легка атлетика

Виконком Федерації легкої атлетики України затвердив склад збірної на чемпіонат Європи, який із 27 червня по 1 липня відбудеться в Гельсінкі. До столиці Фінляндії вирушать аж 70 наших атлетів — 30 чоловіків і 40 жінок.

* * *

Президент Національного олімпійського комітету, 35–разовий рекордсмен світу та шестиразовий чемпіон світу у стрибках із жердиною Сергій Бубка потрапив до числа перших 24 легенд світової легкої атлетики, які будуть представлені у Залі слави Міжнародної федерації. Залу створено цього року з нагоди столітнього ювілею заснування ІААФ.

Велоспорт

Найближчої суботи стартує найпрестижніша гонка професіоналів — «Тур де Франс». Казахстанська команда «Астана» оголосила свій склад на багатоденку, в якому знайшлося місце й українцеві Андрієві Гривку.

Хокей

Учора віце–президент КХЛ із хокейних операцій Володимир Шалаєв оголосив список учасників сезону 2012/13 рр. У лізі гратимуть 26 команд, із них 14 — у Західній конференції, 12 — у Східній. У регулярному чемпіонаті, який триватиме з 4 вересня по 7 лютого, команди зіграють по 52 матчі. «Зірковий уїк–енд» відбудеться в Челябінську 12–13 січня. Також передбачено три паузи для турнірів збірних.

Український «Донбас» виступатиме в дивізіоні Боброва, де його суперниками будуть: «Лев» (Чехія), «Слован» (Словаччина), «Динамо» (Рига, Латвія), «Динамо» (Москва), «Витязь» (Чехов), СКА (Санкт–Петербург).