Початок кiнця сирної епопеї

Початок кiнця сирної епопеї

Міністр економіки Петро Порошенко повідомив радісну новину: вантажівки з українським сиром таки перетнули російський кордон. «Завдяки цим поставкам тисячі людей змогли повернутися на робочі місця, а десятки тисяч фермерів — отримати справедливу ціну на молочну продукцію», — розповів пресі пан Порошенко.

«Хуторок» для пільговика

«Хуторок» для пільговика

Якщо раніше голос виборців купували за валюту, то тепер — за борошно і крупи. Пакет їжі перед виборами — саме так виглядає «Соціальна ініціатива народного депутата Максима Луцького». Пенсіонерів, малозабезпечених, людей з обмеженими можливостями, навіть пільговиків–журналістів — усіх ладен нагодувати зі свого барського плеча радник Азарова. Пільговики–студенти Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка зіткнулися з цим «харчовим щастям» уперше. «Шикарний набір» продуктів прийшов без попередження і одразу «на дім», тож навіть їхати по нього нікуди не довелося. Ото вже сервіс, так би мовити.

Брудно і дорого

Брудно і дорого

Незважаючи на гарну погоду і бажання людей щонайшвидше пірнути у воду, кримські пляжі виявилися слабо підготовленими для відпочинку. Як зазначає міністр курортів Криму Олександр Лієв, основною проблемою курортів є сміття, яке не встигли повністю прибрати, передають «Новини Криму»: «Мене турбує, що при підготовці до курортного сезону так і не вирішено проблему утилізації твердих побутових відходів. З цією проблемою наші міста справляються найгірше. Курортний сезон фактично стартував, а міста до цього були не готові».

Арійськими шляхами

Арійськими шляхами

Через тиждень iз Києва стартує історико–етнографічна експедиція «Дороги міфів». Двоє дівчат — Настя Мельниченко (археолог, редактор журналу «Жила», випускниця Києво–Могилянської академії) та художниця Влада Сошкіна збираються відвідати Індію, Пакистан, Афганістан, Таджикистан, Узбекистан, Казахстан та Росію для того, щоб знайти історичні та культурні пам’ятки індоарійців. За шляхами експедиції буде знято документальний фільм, а сам маршрут нанесено на карту GPS–навігації. «Ми хочемо дослідити один із шляхів переселень індоєвропейських народів, проїхавши ним, відшукати відомі та, можливо, невідомі петрогліфи, менгіри та інші пам’ятки добуддійського періоду Гімалайсько–Центральноазійського регіону, — розповіла «УМ» організатор експедиції Настя Мельниченко. — Також плануємо створювати фото– та відео панораму традиційних шляхів, збирати фольклор, у якому зберігся прошарок індоєвропейської міфології. Ми хочемо показати єдність культур тих народів, яких називають «різними» і навіть «ворожими». Ну і, звісно, нам дуже цікаво на власній шкурі відчути, що таке мандрівка караванними шляхами з мінімумом комфорту».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Шевченків прапор

Шевченків прапор

Напередодні відзначення 151–ї річниці від дня перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі в Каневі на стіні Успенського собору встановили новий годинник. Як розповів настоятель Успенського собору отець Георгій, діаметр курантів, виготовлених на Київському годинниковому заводі, більше півметра. Він має два циферблати — на фасаді та на стіні, котра виходить до дороги. Годинник схожий на той, який був на цьому величному храмі 22 травня 1861 року, коли відспівували Кобзаря, про що свідчить світлина тих часів.

Не мовчи, бо відберуть мову

Не мовчи, бо відберуть мову

У четвер біля Верховної Ради знову боронитимуть українську мову. Під час акції протесту, яка розпочнеться о 13.00, активісти вимагатимуть не приймати «розкольницький для України та нищівний для української мови» законопроект Колесніченка—Ківалова «Про засади державної мовної політики», який буде винесено на голосування завтра. Адже він, вважають організатори акції простесту, де–факто знищить українську мову на половині території України. Протестувальники попереджають: якщо його все ж таки внесуть, по всій Україні у відповідь буде розгорнуто кампанію зі знищення рейтингу Партії регіонів.

Всі статті рубрики