Як набридли ті візи...

Як набридли ті візи...

Безвізовий режим із Євросоюзом зупинить «викачку грошей» у консульствах і відплив українського інтелекту за кордон. Такого висновку дійшли експерти Центру міграційної політики та Європейського університетського інституту в Флоренції під час дослідження можливих наслідків скасування шенгенських віз для України.

Перший після Нюрнберга

Перший після Нюрнберга

Трибунал iз воєнних злочинів у Сьєрра–Леоне, який працює у Гаазі під егідою ООН, вчора засудив до пожиттєвого ув’язнення колишнього президента Ліберії Чарльза Тейлора. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, екс–главу держави звинувачували за 11 пунктами, зокрема у воєнних злочинах і злочинах проти людяності через підбурювання до жорстокої громадянської війни в сусідній Сьєрра–Леоне 1990 року. Прокуратура також звинувачувала Тейлора у вбивствах, зґвалтуваннях, завдаванні каліцтв та використанні у військових діях дітей. Тейлор торгував алмазами, на поклади яких багата Ліберія, й на виручені гроші купував зброю для повстанців із Революційного об’єднаного фронту Сьєрра–Леоне. «Революціонери», серед яких було чимало дітей віком 10—15 років, прагнули скинути владу, проте вбивали переважно мирних мешканців: відрубували їм голови, руки, ноги...

П’ять хвилин — і вільний

П’ять хвилин — і вільний

Верховний суд Пакистану вчора визнав прем’єр–міністра країни Юсефа Раза Гілані винним у неповазі до суду через відмову поновити розслідування корупційного скандалу проти президента Пакистану Асифа Алі Зардарі. Феміда винесла прем’єр–міністру лише номінальне покарання: ув’язнення на ті кілька хвилин, поки зачитували вирок. Вийшовши із судової зали, Гілані, усміхаючись, помахав рукою своїм прихильникам й повернувся до виконання обов’язків прем’єр–міністра. Обвинувальний судовий вирок може загрожувати йому втратою посади, але до цього навряд чи дійде — відставка уряду лише поглибила б політичну нестабільність у Пакистані.

Угорщина на лаві підсудних

Угорщина на лаві підсудних

Єврокомісія подає до Європейського суду позов на Угорщину через порушення Будапештом угод ЄС. Єврокомісія як гарант європейських угод бачить загрозу для незалежності юстиції та інституту уповноваженого із захисту приватних даних у цій країні. Усі поступки, на які пішов правоконсервативний уряд Віктора Орбана у цих питаннях, на думку Брюсселя, є недостатніми. Якщо провину буде доведено, Будапешту загрожують великі штрафні санкції.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики