Світом править «Анонімус»

Світом править «Анонімус»

Найвпливовішим у сучасному світі є вже не той, у кого найбільше грошей чи слави, а той, хто володіє інформацією. Й оскільки позиції найпотужнішого інформаційного ресурсу в епоху стрімкого розвитку технологій невблаганно завойовує інтернет, за впливовістю нині немає рівних... хакерам. Так принаймні вважають користувачі інтернет–сторінки (ну звісно) журналу «Тайм». Саме вони назвали найвпливовішою постаттю у світі «Анонімуса» — людину в масці Гая Фокса, під якою ховаються учасники таємничої групи Anonymous. Ці віртуози, здатні зламати будь–який сайт, викривити будь–яку новину й викрасти з електронних рахунків будь–яку суму грошей, здобули найбільше — майже 396 тисяч — голосів під час «народного голосування» з визначення ста постатей, які справили найбільший вплив на події у світі за останній рік.

Не любить свинину — значить, терорист?

Не любить свинину — значить, терорист?

Після бурхливого обговорення Європарламент учора схвалив угоду Європейського Союзу зі Сполученими Штатами про передачу американським спецслужбам (конкретно — Департаменту США з національної безпеки) особистих даних авіапасажирів у рамках боротьби з тероризмом. Упродовж восьми років Європа опиралася цій вимозі США, але зрештою Вашингтон узяв гору: минулого місяця відповідна комісія Європарламенту дала зелене світло на винесення цієї угоди на обговорення й голосування. Питання настільки важливе для пасажирів, які вилітають до США, що державні та громадські телеканали окремих країн, наприклад Польщі, вели пряму трансляцію з учорашнього засідання ЄП.

Міністр з’їла негритянку

Міністр з’їла негритянку

У спокійній Швеції розгорівся водночас кумедний і серйозний скандал. Збурила суспільство міністр культури Лена Аделсон Лільєрот, яка особисто відрізала ножем і з’їла шматок великого торта у формі чорношкірої жінки. Необачний вчинок пані міністра негайно викликав звинувачення в расизмі. Не допомогли навіть пояснення творця кондитерського витвору мистецтва, який заявив, що таким чином прагнув привернути увагу до проблем скалічення жінок Африки. Тепер організація, яка відстоює права чорношкірих мешканців Швеції, вимагає відставки міністра культури.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики