ХРОНІКА

12.04.2012

Спортивна гімнастика

На етапі Кубка світу у китайському Цзибо українські гімнасти завоювали дві нагороди. Олег Радивілов переміг в опорному стрибку, а Микола Куксенков став другим у вправі на поперечині. Яна Дем’янчук показала на колоді четвертий результат.

Теніс

На ґрунтовому турнірі WTA в Барселоні українка Юлія Бейгельзімер, успішно подолавши кваліфікацію, продовжила переможну ходу і в основній сітці. Позавчора ввечері 28–річна донеччанка переграла Александру Каданцу з Румунії — 6:3, 7:6.

У парному розряді наша Ольга Савчук і білоруска Дар’я Кустова не встояли перед першим дуетом турніру Еррані/Вінчі (Італія) — 0:6, 3:6.

Гандбол

Чоловіча збірна України провела перший турнір під керівництвом нового в. о. головного тренера Андрія Портного. На «Кубку Карпат» у румунському місті Орадя українці переграли команду Туреччини (35:28) і другу збірну господарів (34:33), а потім розійшлися нічиєю з їхньою головною командою (31:31), якій і поступилися першим місцем за різницею закинутих і пропущених м’ячів.

Хокей

Перший суперник збірної України на чемпіонаті світу в дивізіоні ІА — команда Австрії — недорахувалася двох своїх зірок з НХЛ. Форвард «Баффало» Томаш Ванек послався на втому, а Андреас Нодль із «Кароліни» не відновився після струсу мозку. Зате команді допоможе нападник «Нью–Йорк айлендерз» Міхаель Грабнер.

* * *

Російська вища ліга. «Плей–оф». 1/2 фіналу. «Рубін» — «Дизель» — 3:2 (серія до чотирьох перемог — 3:2).

Футбол

Фінальний матч Кубка України, запланований на 6 травня, пройде на НСК «Олімпійський». За словами керівництва комплексу, це буде хороша нагода, аби перевірити готовність арени напередодні старту Євро–2012.

* * *

Англія. Прем’єр–ліга. Матч 33–го туру. «Блекберн» — «Ліверпуль» — 2:3 (Айєгбені, 36, 61 (пен.) — Максі Родрігес, 13, 16; Керолл, 90; нереалізоване пенальті: Айєгбені, 27 («Б»)).

* * *

Іспанія. Прімеро. Матчі 32–го туру. «Осасуна» — «Еспаньйол» — 2:0, «Реал сосьєдад» — «Бетіс» — 1:1, «Барселона» — «Гетафе» — 4:0 (А. Санчес, 13, 73; Мессі, 44; Педро, 75).

* * *

Італія. Серія А. Перший матч 32–го туру. «К’єво» — «Мілан» — 0:1 (Мунтарі, 8).

* * *

Німеччина. Перша бундесліга. Матчі 30–го туру. «Герта» — «Фрайбург» — 1:2, «Аугсбург» — «Штутгарт» — 1:3, «Майнц» — «Кельн» — 4:0, «Вердер» — «Боруссія» (М) — 2:2 (Розенберг, 18; Налдо, 74 — Ханке, 52, 67; вилучення: Беніш, 27 («В»)).

* * *

Франція. Кубок. 1/2 фіналу. «Аяччо–КФКО» — «Ліон» — 0:4.

Хокей на траві

«Сумчанка» повернулася у вищий дивізіон Кубка європейських чемпіонів з жіночого хокею на траві. У дивізіоні «Трофі» українки посіли другу сходинку, що дозволило піднятися в еліту. У фіналі в Белфасті сумчанки поступилися ірландському «Пегасусу» — 3:4. Перед тим чемпіонки України двічі виграли по 4:0 (у шотландок та італійок) і зіграли внічию з білоруською «Вікторією».