Дорозмітайте, поки є!

12.04.2012

До початку чемпіонату Європи з футболу залишається 57 днів. У реалізації квитків на матчі Євро закінчився черговий етап.

Минулого тижня футбольні вболівальники, які рік тому не змогли придбати квитки на чемпіонат Європи, отримали електронний лист від УЄФА, в якому йшлося: «Ви маєте останній шанс придбати квитки на Євро–2012. Скористайтеся офіційним сайтом для перепродажу». Щоб стати власником перепустки на обраний матч, потрібно було доплатити ще 10 відсотків вартості початкової ціни.

У вчорашньому номері «УМ» подавала цитату операційного директора УЄФА Мартіна Каллена, який в інтерв’ю російській пресі заявив, що всі квитки на Євро–2012 уже продані. Утім при ближчому дослідженні пропозицій сайту УЄФА виявилося, що можливість придбати перепустки ще залишається. Але пропозиція тане з кожною хвилиною, що минає.

Станом на позавчора всі квитки продано лише на фінальний матч чемпіонату, що відбудеться в Києві на НСК «Олімпійський» 1 липня. Вартість цих перепусток, залежно від класу, становила 50—600 євро. На всі матчі інших етапів, що пройдуть на українських аренах, квитки ще залишалися. У Києві це були тільки дорогі категорії, а в Донецьку, що показово, — навіть порівняно дешевші. Тобто вболівальники Східного регіону розкуповують перепустки на національну збірну повільніше.

Нагадаємо, керівництво збірної України не раз говорило про «нефартовість» «Донбас–арени» та слабку підтримку Донбасом «синьо–жовтої» збірної. У принципі, така тенденція підтверджується знову. Хоча можна спрогнозувати, що вільних місць на стадіоні «Шахтаря» таки не буде. Принаймні вже вчора сайт УЄФА показував, що на гру Україна — Англія в продажу лишаються перепустки лише по 1200 грн. (120 євро.), а на поєдинок Україна — Франція — від 70 євро. На матч Англія — Франція квитки дорозпродали за добу, хоча ще напередодні були пропозиції від 30 євро.

На чвертьфінальну гру, що відбудеться на «Донбас–арені» (її учасником може стати збірна України, якщо посяде у своїй групі друге місце) вчора зранку ще можна було купити квитки від 150 євро. Однак після обіду не стало і їх. На півфінал у Донецьку місць теж уже немає.

У Києві на перший матч збірної України, проти шведів, 10 квітня ще залишилися перепустки по 120 євро, а вчора продаж припинився — аншлаг. Єдині пропозиції Києва щодо футболу — матч Швеція — Франція, вчора ще лишалися квитки по 70 та 120 євро. На «дербі» французів та англійців рештки перепусток розмели дуже швидко.

У Львові на всі три матчі групового турніру вчора квитків уже не було. Ще б пак, там грають німці. Та й останні перепустки на гру Данія — Португалія теж розібрали.

Щодо Харкова, то й там фактично аншлаг. Квиточків на «дербі» Голландія — Німеччина не було й раніше, перепустки на гру Португалія — Голландія остаточно розібрали за попередню добу, а вчора лишалося трохи квитків лише на зустріч Голландія — Данія від 70 євро.

В УЄФА заявили, що з 10 квітня розпочався друк квитків та їх розсилка адресатам, тобто володарям електронних ваучерів.