Присмак піску Чилі

11.01.2012

У неділю учасники «Дакара» отримали перший день відпочинку — хороша нагода додатково «підлікувати» своїх «залізних» коней та набратися сил перед найдовшим етапом. За словами організаторів, 557 км спецділянки в Чилі не повинні були стати найскладнішими для гонщиків. Далебі. «Не встигли ми перебудуватися на більш повільний темп, як двічі потрапили в дуже стрімкі ями. Через це кермо прокрутилося на півоберта вправо. На жаль, ми пошкодили підвіску. Довелося скидати темп, адже попереду було ще 400 км», — розповів після завершення етапу пілот української команди «Сікст Юкрейн» Вадим Нестерчук. Хай там як, але хоч і в щадному режимі, «Рижик» дістався фінішу 31–м. А в загальному протоколі після половини гонки помаранчевий «Мітсубісі» Нестерчука опустився з 24–ї на 25–ту позицію. Таки недарма наш механік спав лише півтори години на добу.

Чільну позицію поміж позашляховиків продовжує утримувати француз Стефан Петерансель, який вочевидь мчить до своєї десятої в кар’єрі перемоги на «Дакарі».

Найбільш запекла боротьба точиться серед мотоциклістів — тут лідерство переходить від одного до гонщика на КТМ до іншого. Завдяки перемозі на восьмому етапі іспанець Марко Кома випередив француза Сіріла Депре.

У рейтингу вантажівок свої позиції здали КамАЗи. Артур Ардавічус iз команди «Астана», який лідирував після трьох етапів, тепер за межами призової трійки. А російська команда «КамАЗ–Мастер», чиї пілоти царювали на останніх ралі–рейдах, узагалі втратила свій головний екіпаж. Організатори зняли «КамАЗ» Едуарда Ніколаєва і його партнерів із перегонів за неспортивну поведінку.

 

ТАБЛО

Ралі–рейд «Дакар». Загальний залік після восьми етапів. Поза­шляховики. 1. Петерансель/Коттре (Франція, «Міні»)— 20:04.15. 2. Гордон/Кембелл (США, «Хаммер») — +7.36. 3. Головчиц/Фортен (Польща/Бельгія, «Міні») — +7.48... 25. Нестерчук/Ліхтлейхтер (Україна/Франція, «Міцубісі») — 7:26.29... Мотоцикли. 1. Кома (Іспанія, «КТМ»)— 23:14.18. 2. Депре (Франція, «КТМ») — +1.26... Вантажівки. 1. Де Рой (Голландія, «Івеко» ) — 23:14.03. 2. Лопрайс (Чехія, «Татра» — +15.39...