Трамвайна зупинка Містера

11.01.2012
Трамвайна зупинка Містера

Щоб дістати травмованого Мірчу Луческу з авто, двері довелося відрізати пилкою. (Фото з сайту «Адеварул».)

Неприємна несподіванка напередодні Різдва спіткала футболістів «Шахтаря»: перед початком зимового збору донецька команда залишилася без головного тренера. Потрапивши в серйозне ДТП, Мірча Луческу най­ближчі два місяці проведе на лікарняному ліжку.

Аварія сталася 6 січня на батьківщині Луческу, в Бухаресті. Кермуючи позашляховиком «Кіа Соренто», який належить його дружині Неллі, 66–річний Містер зіткнувся з трамваєм. Від удару автівку відкинуло на стовп, а перед тим «Кіа» зачепив ще й «Фольксваген», що рухався по зустрічній полосі. Результат — сім зламаних ребер та кров у плевральній порожнині наставника «Шахтаря». Травми пасажира «Кіа», партнера Луческу зi страхового бізнесу Развана Драгомиреску, виявилися менш серйозними.

Румунські лікарі зробили знаменитому співвітчизникові операцію зі стабілізації кісткових відламків та звільнення легень від крові. У грудну клітку для її підтримання імплантували металеві пластини. Як інформує офіційний сайт «гірників», післяопераційний стан Мірчі Луческу стабільний. «Містер уже дихає та їсть самостійно. І навіть потроху спілкується», — йдеться в повідомленні. У лікарні тренера навідали президент клубу Рінат Ахметов і захисник Разван Рац. Від ідеї транспортувати хворого в Донецьк особистим літаком Ахметова зрештою відмовилися.

Луческу звинуватив у ДТП водія трамвая. «Він міг уникнути зіткнення. Я бачив трамвай за десятки метрів і думав, що він загальмує», — сказав потерпілий. На захист вагоновода став його керівник: «Трамвай рухався з обмеженням швидкості — 15 км/год. Але рейки були мокрими, і важко сказати, скільки знадобилося б метрів для повної зупинки багатотонного транспортного засобу».

«Це серйозний удар по «Шахтарю», — сказав капітан Даріо Срна. — Ми з хлопцями були шоковані. Але ми віримо, що Містер одужає, адже він сильна людина. Зараз головне — щоб він не переживав за футбольні справи. Важливе тільки його здоров’я».

«Це той випадок, коли біда об’єднує команду. Так що даремно нас «ховають». За чемпіонство і Кубок країни «Шахтар» побореться, можливо, з подвійним бажанням», — заявив багаторічний асистент Луческу Олександр Спиридон. Саме йому доведеться взяти на себе управління колективом на час відсутності головного тренера. Передсезонні збори «гірники» проводитимуть в ОАЕ й Іспанії.