«Виховання через колектив»

«Виховання через колектив»

Кабмін, схоже, не знає, що робити з ліквідаторами, які вперто продовжують голодувати під стінами владних установ. Посилає їх на це неправе діло, звичайно ж, Юлія Тимошенко — есемесками із СІЗО, написаними, як водиться, молоком на білому папері. І ці злочинні дії так званої опозиції заганяють владу, що денно і нощно дбає про добробут народу, у глухий кут. Принаймні так вважає Прем’єр–міністр Микола Азаров. «Дуже часто нам опонують професійні популісти, навіть провокатори, — це дослівна цитата Миколи Яновича з учорашнього засiдання уряду — просто роздавати обіцянки, як це було раніше, у 2009 році, — це не наше».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ігор Юхновський: Україні бракує чистоти

Ігор Юхновський: Україні бракує чистоти

Сьогодні виповнюється 20 років із дня Всеукраїнського референдуму, який підтвердив Незалежність України. Волевиявлення українців вразило одностайністю: за підтвердження Акта проголошення Незалежності проголосувало 90,32% громадян (при явці понад 84%). Навіть у Кримській АРСР більшість була «за» — 54,19%.

Рушії історії мають свої імена. Людиною, котра запропонувала провести референдум на підтвердження Акта проголошення Незалежності 24 серпня, був Ігор Рафаїлович Юхновський — тодішній голова «Народної ради», опозиційної фракції в парламенті. І сьогодні 86–річний політик і науковець запевняє: ідея референдуму була дуже своєчасною та вкрай потрібною для легітимізації держави України. А перед плебісцитом, до речі, деякі товариші Юхновського казали, що він затіяв не дуже добру справу...

А ще сьогодні виповнюється 20 років, як Україна обирала першого Президента. Тоді вже в першому турі переміг Леонід Кравчук із 61,59%, а академік Юхновський фінішував п’ятим (із шести кандидатів), набравши 1,74%. Ігор Рафаїлович тепер зізнається в інтерв’ю «УМ», що був шокований результатом. Хоча визнає: ані до президентства, ані до балотування він не був готовий.

«Ми будемо звертатися навiть в УЄФА!»

«Ми будемо звертатися навiть в УЄФА!»

Незважаючи на те, що в перший вечір мітингу ініціативну групу «чорнобильців» таки прийняли в Кабміні, вчора люди оголосили голодування — бо не вірять обіцянкам уряду про збільшення пенсій у наступному році. Віце–прем’єр–міністр, мiнiстр соціальної політики Сергій Тігіпко продемонстрував документ, який передбачає підвищення виплат «чорнобильцям». Проте учасники протестів переконані: підвищення торкнеться мізерної частки ліквідаторів, а решта будуть iз пенсіями у 1,5 тисячі гривень, якщо не менше.

Всі статті рубрики