Шумахер нових днів

Шумахер нових днів

Сталося, як гадалося. На Гран–прі Японії 24–річний німець Себастьян Феттель оформив звання дворазового чемпіона світу в класі автоперегонів «Формула–1». І якщо минулого року лідер команди «Ред булл» довів свою перевагу лише в останній гонці сезону, ставши наймолодшим переможцем чемпіонату в історії «Ф–1», то зараз у Себа та його «стайні» просто немає гідних конкурентів. Феттель — такий собі Шумахер нової генерації. До кінця змагань лишається ще чотири етапи, а будь–яка інтрига щодо пальми першості зникла. Востаннє у «Формулі–1» лідер ішов із таким випередженням у 2004 році, коли поза конкуренцією був Міхаель Шумахер.

Солодкий болгарський перець

Солодкий болгарський перець

Розгромивши минулої п’ятниці в домашньому товариському матчі болгар — 3:0, футболісти збірної України вчора відправилися до Таллінна. Сьогодні в зустрічі з естонцями підопічні Олега Блохіна мають довести невипадковість довгоочікуваного виграшу. Це може здатися дивним, але балтійська збірна на даному етапі виглядає серйозніше за попереднього суперника. Команда форварда «Карпат» Сергія Зеньова у кваліфікаційному турнірі чемпіонату Європи сенсаційно посідає друге місце у своїй відбірковій групі слідом за італійцями. У своїй групі С Естонія навіть обігрувала сербів на їхньому полі, хоча при цьому примудрялася програвати Фарерам. Мабуть, тому букмекери віддають Україні лише невеличку перевагу напередодні спарингу з «біло–синьо–чорними». До слова, не зіграють у Таллінні Андрій Воронін, у якого виявили запалення легенів, і Ярослав Ракицький — у донеччанина підозра на апендицит переросла в діагноз «інфекція кишечнику».

Плюс Англія, Голландія і майже Росія

Плюс Англія, Голландія і майже Росія

Передостанній тур євровідбору­2012 минулої п’ятниці назвав ще двох учасників фінальної частини континентальної першості з футболу, яку прийматимуть Україна та Польща. Компанію господарям турніру, італійцям, іспанцям та німцям, склали збірні Англії та Голландії. Решта переможців груп і учасників «плейоф» визначаться вже сьогодні.

Сила Заходу

Сила Заходу

З огляду на фінансове недокрів’я «Сокола» єдиним представником українського хокею на міжнародній клубній арені став «Донбас». Донеччани, яких підтримує власник–президент, віце–прем’єр–міністр України Борис Колесников, заявилися до Вищої хокейної ліги Росії — умовно другого дивізіону російського хокею. Тут трохи пограв і київський «Сокіл», поки не повернувся до більш звичного відкритого чемпіонату Білорусі. Нині у ВХЛ 24 команди, серед яких лише одна («Донбас») має іноземну прописку, розподілені на дві конференції — Захід і Схід. Першість проходитиме у два етапи — регулярний чемпіонат плюс «плей–оф» — і завершиться наприкінці квітня фінальним протистоянням до чотирьох перемог між найсильнішими командами конференцій.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Красивий, хоч і недороблений

Красивий, хоч і недороблений

Головну спортивну арену України, на якій 1 липня наступного року відбудеться фінальний матч футбольної першості Європи, таки відкрили. Результат освоєння 4,6 мільярда бюджетних гривень можна побачити під Черепановою горою.

Кілька тижнів тому профільний віце–прем’єр Борис Колесников обіцяв відправити на біржу праці керівників реконструкції НСК «Олімпійський», якщо до заанонсованої дати відкриття — 8 жовтня — стадіон не буде готовий. І ось відкриття відбулося — із поспіхом, із помпою, із зірковою Шакірою, незліченними шароварами, справжніми красивостями і справжньою невеличкою пожежею. Зовні стадіон симпатичний. Але ж усередині й навколо — купа недорослого, неприбраного, недобудованого! Дуже сумнівною є категорія «еліт», заявлена будівничими стадіону.

Як усе це виглядало у святковий «день ікс» — перевірили кореспонденти «УМ».

«Золото» в обмін на вуса

«Золото» в обмін на вуса

Гучними оваціями та вигуками «браво» зустрічали в аеропорту «Бориспіль» збірну України з аматорського боксу. У неділю хлопці повернулися з чемпіонату світу, що проходив у Баку. Вітчизняні майстри шкіряної рукавички видали небачений досі результат: у десяти вагових категоріях наші боксери завоювали чотири «золота» та одне «срібло», посівши в підсумку перше командне місце. Для порівняння: за всі попередні роки незалежності в нашому активі була лише одна золота медаль ЧС. Окрім того, за підсумками бакинських боїв в активі наших спортсменів — шість ліцензій на Олімпійські ігри в Лондоні.

Всі статті рубрики