Німці знову рятують Грецію

Німці знову рятують Грецію

Рішення, яке ухвалив учора парламент Німеччини, вже називають історичним, зазначає «Німецька хвиля». Більшістю голосів Бундестаг підтримав урядовий законопроект про збільшення урядових гарантій та розширення повноважень тимчасового європейського стабілізаційного фонду (ТЄСФ), що покликаний підтримати країни єврозони, які опинилися на межі дефолту. Йдеться, звісно, передусім про Грецію. Німецькі парламентарії, виходячи з почуття солідарності та відповідальності за долю єдиної європейської валюти, добровільно збільшили внесок Німеччини до цього фонду зі 123 до 211 мільярдів євро. Таким чином, загальний обсяг гарантій європейських країн буде розширено з 440 до 780 мільярдів. За таке рішення проголосували 523 депутати при 85 «проти». Троє законодавців «утрималися».

Колеса свободи

Колеса свободи

Кубинці тріумфують: уряд скасував заборону на купівлю та продаж простими громадянами приватних автомобілів, яка діяла понад півстоліття. Влада пішла на такий «революційний» крок у рамках економічних реформ, що їх проводить президент Рауль Кастро.

Опо—СУМ

Опо—СУМ

«Очі опосума Хайді закрилися назавжди», — це повідомлення, яке з’явилося позавчора на сайті Лейпцизького зоопарку, шокувало шанувальників тварин у всьому світі. Мила тваринка, косоокість якої зробила її неповторною та привабливою, впродовж останнього року зробила неймовірну кар’єру. З легкої руки журналістів німецького таблоїду «Більд», що у грудні минулого року знайшли її та зробили світовою зіркою, зизоока самочка опосума стала зіркою фоторепортажів і телезйомок. На її честь навіть було написано пісню, кліп до якої став хітом на відеопорталі YouTube. Тваринка мала свою сторінку в соціальній мережі «Фейсбук», яку «лайкнули» 290 тисяч користувачів, а маленькі (й не лише) німці залюбки гралися м’якими іграшками «Хайді». Додаткові симпатії загальна улюблениця здобула з огляду на те, що до Німеччини її привезли зі звірячого сиротинця у США, тобто притулку для нікому не потрібних тварин.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики