Азаров і «застигла музика» королів

Азаров і «застигла музика» королів

Підгорецький замок, що неподалік Львова, у ХVII ст. називали «галицьким Версалем». Це була резиденція польського короля Яна ІІІ Собеського. Сьогодні цей замок хочуть зробити резиденцією чи то Януковича, чи то Азарова. З несподіваною ідеєю виступив знаний музейник, хранитель палаців Львівщини, директор Львівської картинної галереї Борис Возницький. Ініціативі 85–річного вченого в адміністрації Президента поки що не дали зеленого світла, але начебто це питання розглядали в Кабміні.

Помічників має бути багато

Помічників має бути багато

Пригадується, як у день початку продажів квитків на матчі чемпіонату Європи з футболу, який наступного року прийматимуть Україна та Польща, від величезного напливу охочих «упав» офіційний сайт УЄФА. Загалом, Європейська футбольна cпілка отримала рекордну кількість заявок на квитки —12 мільйонів. Рекордний інтерес громадян України та Польщі викликала й інша інтерактивна акція міжнародного оргкомітету з підготовки Євро–2012. «Україна і Польща встановили абсолютний рекорд із набору волонтерів, про що свідчать 19 тисяч заявок, поданих протягом перших трьох місяців. Це вдвічі більше, ніж за аналогічний період під час попереднього турніру в Австрії і Швейцарії», — повідомив директор турніру в Україні Маркіян Лубківський.

Бюджетна «Молодість»

Бюджетна «Молодість»

Свою 41–шу осінь зустрічає старожил українського фестивального руху — МКФ «Молодість». Як повідомив учора на прес–конференції генеральний директор кінофоруму Андрій Халпахчі, «Молодість» прийде до Києва 22—30 жовтня. Планується, що урочисті частини фестивалю пройдуть у Жовтневому палаці, тоді як незмінним залишається фестивальний центр — це кінотеатр «Київ», інші локації — кінотеатри «Жовтень», «Кінопанорама», «Київська Русь», культурно–освітній центр «Майстер клас».

Пам’ятi Михайла Сiкорського

Пам’ятi Михайла Сiкорського

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Висловлюю щирі почуття скорботи рідним, близьким, колегам та учням відомого українського вченого, почесного директора Національного історико–етнографічного заповідника «Переяслав» Михайла Сікорського з приводу непоправної втрати.

«Цеглина» на Узвозі

«Цеглина» на Узвозі

На Андріївському узвозі слід запровадити обмеження руху автомобілів, а це можливо, якщо в’їзд на цю історичну вулицю буде платним. Такою ідеєю поділився позавчора з громадськістю головний архітектор Києва Сергій Целовальник. Якщо людині треба терміново проїхати, то вона платитиме за вказаними в прейскуранті цінами, а виручені гроші буде спрямовано на реставрацію Узвозу, міркує пан Целовальник. Треба лише встановити шлагбауми на початку і в кінці Узвозу і пускати автомобілі тих, хто безпосередньо тут проживає, а також машини швидкої допомоги і пожежників.

Шукаю маму

Шукаю маму

Ще якихось шість років тому більшість усиновлених українських сиріт назавжди покидали Батьківщину й їхали жити за кордон до своїх нових батьків. Проте в 2006 році цю ситуацію вдалося переломити: українці нині всиновлюють значно частіше, ніж іноземці. «Якщо в 2005 році іноземці всиновили 2156 дітей, а українські громадяни — лише 1419, то, наприклад, у 2009 році з точністю до навпаки — 2380 діток знайшли нову родину в Україні, а 1426 малюків були всиновлені громадянами інших країн», — розповів на вчорашній прес–конференції в УНІАН Юрій Павленко, уповноважений Президента України з прав дитини. Це не може не тішити, але фахівців сьогодні турбують інші цифри: за останні два роки кількість усиновлених дітей зменшилася. Однією з причин цього є адміністративна реформа — Державний департамент з усиновлення досі перебуває в підвішеному стані, тож йому не до сиріт.

Всі статті рубрики