Він пішов. Лишилась думка

27.09.2011
Він пішов. Лишилась думка

Українська політика збідніла на одну світлу постать, яких у нас не так і багато. На 63–му році пішов із життя голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Володимир Полохало. Нещодавно член фракції «БЮТ–Батьківщина» переніс важкий інсульт.

Володимир Іванович народився 28 квітня 1949 року в Києві. Закінчив історичний факультет університету ім. Шевченка, залишився там викладати. Наприкінці 90–х Полохало заснував журнал «Політична думка», який став справжнім явищем у науковій політологічній царині України і навіть усього пострадянського простору.

1998—1999 роках Володимир Полохало працював керівником управління внутрішньої політики адміністрації Президента. А в часи «пізнього Кучми» був одним із небагатьох політологів, які наважувалися висловлювати об’єктивні оцінки й критикувати владу. Друкувався в «Україні молодій», викладав політологію кільком «УМівцям»–студентам.

У 2006 році Полохало пішов у політику — потрапив у парламент за списком Блоку Юлії Тимошенко. Друг Полохала, депутат Сергій Терьохін, каже, що «Володя був такою собі «білою вороною» в депутатському серпентарії — чесним, завзятим, із напрочуд чистою душею».

У Володимира Івановича залишилися дружина і троє дітей.

Поховали його вчора на Байковому цвинтарі.

Пам’ятатимемо. Земля пухом.