Почекаємо Олімпіади?

16.09.2011

Нинішній світовий форум борців, який цього тижня проходить у Стамбулі, має особливий статус, адже на ньому, крім медалей, розігрують путівки на літні Олімпійські ігри 2012 року. Представники 104 держав сперечаються за 108 олімпійських ліцензій: по 42 у греко–римській і вільній боротьбі та 24 — у жіночій. Аби здобути квиток до Лондона, потрібно у своїй категорії посісти місце не нижче шостого.

Саме на такий результат орієнтували підопічних тренери української збірної. Щоправда, перші три дні змагань, коли нагороди розігрували борці греко–римського стилю, приніс «синьо–жовтим» суцільне розчарування. Наші «класики» не просто оминули п’єдестал, а й не отримали жодної олімпійської путівки.

Екс–чемпіон світу Володимир Шацьких (вагова категорія — до 74 кг) опинився лише на 19–му рядку підсумкового протоколу, а дворазовий чемпіон Європи, бронзовий призер Олімпіади–2008 Армен Варданян (66 кг) — на 32–му. Покладали надії на безумовних лідерів своїх категорій в Україні В’югара Рагімова (55 кг) і Василя Рачибу (84 кг), але вони завершили змагання на 10–й і 13–й позиціях відповідно. Ще троє наших — Костянтин Балицький (60 кг), Дмитро Тимченко (96 кг) та Ігор Дідик (120 кг) — посіли, відповідно, 27–ме, 15–те та 14–те місця. У командному заліку Україна виявилася аж 29–ю.

Тепер у здобутті олімпійських ліцензій треба розраховувати на додаткові турніри.

А в Стамбулі залишається сподіватися на успішний виступ наших чоловіків–«вільників» і жінок.