Болгарія — вже точно закордон

Болгарія — вже точно закордон

Уже на найближчому засіданні міністрів внутрішніх справ Європейського Союзу, яке відбудеться 22 вересня, може бути ухвалено рішення про розширення Шенгенської зони на Болгарію та Румунію. Тоді ж буде визначено й конкретну дату приєднання цих країн до Шенгенської угоди, заявив польській інформ­агенції ПАП глава МВС Польщі Єжи Міллер.

Ні ми без вас, ні ви без нас!

Ні ми без вас, ні ви без нас!

Другий день економічного форуму у Криниці–Здруй (Польща), що завершився вчора, мав доволі відчутний український акцент. Спеціальний гість заходу, Президент України 2005—2010 років Віктор Ющенко, під час дискусії «Україна у глобальній політико–економічній системі», підбиваючи підсумки двадцяти років нашої незалежності, зробив низку важливих заяв.

Повземо, але вгору

Повземо, але вгору

Конкурентоздатність України зро­стає, але ми все одно плетемося десь між Ботсваною й Гондурасом. Такими є дані оприлюдненого вчора рейтингу конкурентоздатності країн світу, укладеного Світовим економічним форумом (СЕФ) — великою неурядовою міжнародною організацією зі штаб–квартирою у швейцарській Женеві.

Пошта зникне, бо ніхто не пише?

Пошта зникне, бо ніхто не пише?

Генеральний поштмейстер США Патрік Донах’ю б’є на сполох: очолюваному ним відомству — Американській поштовій службі — загрожує банкрутство. Виступаючи в Конгресі перед комісією з національної безпеки та урядових справ, він закликав конгресменів ухвалити закони, які врятують пошту.

День, який змінив світ

День, який змінив світ

Після 11 вересня 2001 року про те, що в американському варіанті позначення цієї дати — 9/11, дізнався увесь світ. Цієї неділі виповнюється рівно десять років відтоді, як світ змінився назавжди. Приголомшливі теракти у Нью–Йорку та Вашингтоні в буквальному та переносному сенсі струснули не лише Америку: зловісна вибухова хвиля від них покотилася всією планетою і не вщухла досі.

Всі статті рубрики