ХРОНІКА

18.08.2011

Студентський спорт

За попередню добу на Універсіаді в Шеньчжені українці завоювали ще п’ять медалей. Черговою, вже п’ятою, нагородою відзначилися фехтувальники. Чоловіча команда шаблістів (Бойко, Штурбабін, Ягодка, Пундик) виграла свій турнір, а от жінки–шпажистки залишилися четвертими.

У спортивній гімнастиці наші взяли дві медалі: Микола Куксенков — «срібло» на поперечині, а Ангеліна Кисла — «бронзу» на брусах.

Учора в обід «синьо–жовту» скарбничку поповнили велосипедистки Леся Калитовська і Світлана Галюк, які в індивідуальній гонці переслідування на 3 км на треку стали другою й третьою відповідно.

У командному заліку збірна України із 14 нагородами (5+6+3) опустилася на шосте місце. Впевнено лідирують китайці (16+8+10), за ними йдуть японці (12+13+20) та росіяни (11+9+13).

Наша ж футбольна студентська збірна, яка була чемпіонкою двох останніх Універсіад, нині обмежилася участю лише в попередньому раунді змагань. Програвши третій матч турніру бразильцям (1:2), українці посіли третє місце в групі й залишилися за бортом чвертьфіналу.

Теніс

Невдалим вийшов вівторок для наших співвітчизників на хардовому турнірі у Цинциннаті. У чоловічих змаганнях АТР Сергій Стаховський у першому колі одиночного розряду програв росіянину Миколі Давиденку (2:6, 6:7), а в парі, разом зі ще одним представником Росії Михайлом Южним, — німецько–колумбійському дуету Майєр/Кабаль (5:7, 6:7).

У жіночій сітці під егідою WTA Олена Бондаренко у другому раунді капітулювала перед француженкою Маріон Бартолі, сіяною під восьмим номером, — 1:6, 2:6.

Біатлон

Дисциплінарний комітет Антидопінгової комісії Міжнародного союзу біатлоністів дискваліфікував українку Оксану Хвостенко на один рік за вживання забороненого препарату під час чемпіонату світу–2011. Нагадаємо, тоді чернігівка разом із партнерками по команді виграла «срібло» в естафеті, після чого невдовзі завершила кар’єру. Чи відбирати в українок медалі, компетентні органи вирішать пізніше.

* * *

П’ятеро молодих російських біатлоністок висловили бажання виступати під українським прапором. До Федерації біатлону України звернулися 23–річна Тетяна Бєлкіна, 20–річні Надія Бєлкіна, Христина Степанова, Августа Куликова та 17–річна Лілія Горпинич. «Очевидно, в Україні у них більше можливостей проявити себе, ніж у Росії», — висловився президент ФБУ Володимир Бринзак.

Хокей

«Вінницькі гайдамаки», які заявилися до створеної в липні української ПХЛ, можуть отримати відомого керманича. Оглянути умови роботи у Вінниці приїхали екс–тренер «Сокола» й збірної України Анатолій Степанищев та його потенційний помічник Петро Малков. Рішення, чи очолювати команду, фахівці мають прийняти до кінця тижня.