За долоню до «бронзи»

За долоню до «бронзи»

На другому поспіль планетарному форумі українські плавці залишилися без нагород. Щоправда, повертаючись із Шанхая, головний тренер нашої збірної Сергій Бондар навряд чи буде посипати голову попелом. Адже його молоді підопічні загалом виконали завдання–мінімум на турнір. Якщо 2009 року в Римі жоден з українців не пробився до фіналів, то в Китаї обидві наші олімпійські надії — Андрій Говоров та Дарина Зевіна — потрапили до вирішальних запливів. Більше того, 16–річна Зевіна була близькою до здобуття світової «бронзи» на дистанції 200 м на спині, але програла голландці Шерон ван Рувендаль лише торкання об бортик. За 20 метрів до фінішу чемпіонка I Молодіжних ігор пливла третьою, проте її суперниця з Нідерландів завдяки фінішному спурту змогла випередити Дарину на 0,04 сек.

Баттон — король дощу

Баттон — король дощу

Угорська кваліфікація була «сухою» і прогнозованою — 11–й раз поспіль «поул» дістався «Ред буллу». Себастьян Феттель на останніх секундах відбіркової сесії відібрав першу позицію у Льюїса Хемілтона з «Макларена». А от на початку головної гонки, яка почалася під дощем, відбулася зворотна рокіровка. «Я наїхав на пофарбовану ділянку асфальту на зовнішній стороні траси, і мені довелося поступитися позицією, аби не втратити контроль над машиною», — так Феттель пояснив причину ранньої зміни лідера.

Сюрпризи від амбітних

Сюрпризи від амбітних

На статус головного матчу четвертого туру могли претендувати два поєдинки. В обох відбувалося протистояння Києва й Донецька. «Шахтар» приїхав у столицю, аби проекзаменувати «Арсенал». А «Динамо» взяло курс на Донбас, де на віце–чемпіона чекав «Металург». І «каноніри», і «метадони» стабільно декларують амбітні плани на сезон. Вони вже неодноразово відбирали очки у грандів. «Арсенал» до звітного туру мав в активі п’ять нічиїх та одну перемогу в зустрічах із «гірниками». «Металург» же тричі обігрував динамівців та шість разів грав унічию. І ось маєте — обидва лідери в унісон втратили очки.

Моя націо­нальна

Моя націо­нальна

Наприкінці минулого тижня в лавах двох наших національних команд відбулося поповнення. У баскетбольній збірній перед українською публікою вперше зіграв американець Стівен Буртт, а до футбольної дружини №1 запросили бразильця Едмара. Ці кроки вітчизняних федерацій далеко не в усіх викликають захоплення. Зокрема, і в автора цих рядків. І ось чому.

«Темна» сила поки не рятує

«Темна» сила поки не рятує

В останній день літа в Литві стартує чемпіонат Європи серед чоловічих збірних. Українська команда, нагадаємо, потрапила на Євробаскет лише за рахунок дещо несподіваного збільшення числа учасників фінальної частини аж до 24. Національна федерація надсерйозно поставилася до майбутнього турніру й попросила підготувати збірну відомого американського фахівця Майка Фрателло. Той створив численний тренерський штаб із восьми чоловіків, в якому лише один українець — Денис Журавльов.

Бризки Борису і Глібу від Ахмеда

Бризки Борису і Глібу від Ахмеда

Місто–супутник Києва намагалося забезпечити гостям змагань якнайбільший комфорт. Навкруги стадіону, спеціально обладнаного для перегляду водних гонок, влаштували чимало переносних кафе, вистачало продавців сувенірних і вжиткових дрібничок, не доводилося шукати й біотуалети. Для дітей влаштували ігрові майданчики біля дамби, аби вони могли зайняти себе, поки батьки дивилися шоу. Запам’ятався «болід» із квітів, який поставили на вході. Відвідувачі мали змогу давати пожертви на дитячі будинки.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики