Дата флоту і скорботи

Дата флоту і скорботи

Про професійне свято російських моряків минулої неділі свідчила лише їхня форма — білого кольору брюки і кітелі. З планових заходів повністю «викреслили» всі розважальні — салюти, феєрверки й концерти. Коригування планів відбулося через трагедію на українських шахтах і оголошення цієї неділі Президентом Віктором Януковичем днем скорботи за загиблими гірниками.

Бензопилою і протоколами

Бензопилою і протоколами

Лісопарк знову стає гарячою точкою міста. Як «УМ» уже повідомляла, з весни в районі найбільшого зеленого масиву міста активізувалися лісоруби, що наїздами спилюють абсолютно здорові дерева цінних порід. Уже кілька місяців поспіль екологи з різних громадських організацій намагаються з’ясувати, хто замовляє і «кришує» ці вирубки, проте на жоден із їхніх запитів не надійшло прийнятної відповіді. Цілодобове чергування активістів «Зеленого фронту» у місцях «партизанських» набігів робітників з бензопилами допомогло врятувати не одне дерево, але днями в організаторів цього нелегального бізнесу, схоже, урвався терпець. Це стало зрозуміло після того, як міліція, викликана екологами для перевірки документів у лісорубів, почала арештовувати самих захисників лісу.

Вшанували великого Митрополита

Вшанували великого Митрополита

У родинному селі митрополита Шептицького — Прилбичах, що на Львівщині, відбулося освячення пам’ятника братам Андрею та Климентію Шептицьким. Пам’ятник встановили біля місцевої церкви. Урочистості відбулися на 146–ту річницю від дня народження великого греко–католицького митрополита. Братів Шептицьких — блаженного Климентія і митрополита Андрея — вперше зобразили поруч. На відкриття з’їхалися тисячі вірян і сотні священиків.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

І прокурор з косою...

І прокурор з косою...

Учора у «газовій» справі Юлії Тимошенко суд продовжував допитувати свідків обвинувачення. Наприкінці минулого тижня Феміда загалом послухала свідчення 17 з них, серед яких і екс–голова «Нафтогазу» Олег Дубина. Що цікаво, більшість свідків у залі суду надавали свідчення, які підсудна Тимошенко зараховувала на свою користь. Принаймні більшість із них зазначали Феміді, що не вбачають у директивах екс–Прем’єрки ознак рішення уряду (а саме на твердженні обвинувачення, ніби леді Ю. підробила директиви Кабміну під час укладання газових угод із РФ у 2009 році й ґрунтується значною мірою кримінальна справа проти неї).

Шукайте в РДА!

Шукайте в РДА!

Масштабами махінацій із землею Києва після доби правління «молодої команди» Леоніда Черновецького вжахнулися не лише громадськість і правоохоронні органи, а й нова столична влада на чолі з «регіоналом» Олександром Поповим. «Земельні відчуження, здійснені київської владою, сягнули 70 млрд. грн., а розкрадання зі столичного бюджету становить близько 4 мільярдів, — обурювався на одній iз прес–конференцій градоначальник. — Проводимо аукціони — нічого виставляти. Все роздано за безцінь».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Під крилом літака» вимагають зарплат

«Під крилом літака» вимагають зарплат

Пілоти літаків Boeing компанії «Аеро­cвіт» відмовилися відправлятися в Донецьк, Сімферополь і Одесу. Ранкові рейси у ці міста були перенесені: о 9.00 та 9.10 літаки не піднялися у повітря, а по гучномовцю людей повідомили, що відлетіти вони зможуть на три години пізніше, повідомили «УМ» пасажири Сімферопольського рейсу.

Вуглевипробування

Вуглевипробування

На шахтi «Суходольська–Схiдна», що в Суходольську на Луганщинi, у п’ятницю о другiй ночi на глибинi 915 метрiв вибухнув метан. У цей час на аварiйнiй дiлянцi лави перебувало 28 гiрникiв. Спочатку рятувальникам удалося пiдняти на поверхню лише 11 гiрникiв, iз них дев’ятеро — без ознак життя. Через кiлька годин рятувальники повiдомили вже про 17 жертв вибуху, а доля ще 11 шахтарiв залишалася невiдомою. За словами одного з рятувальникiв, вибух був такої величезної сили, що деяких людей доводилося збирати буквально по частинах.

Аварiйну шахту відразу оточила мiлiцiя, яка не пiдпускала журналiстiв до родичiв, що прийшли довiдатися про долю рiдних. «Чорний список» оприлюднили лише пiд вечiр. У ньому фiгурувало 28 прiзвищ, а хто загинув i хто лишився в живих, також було невiдомо. Дивом урятувалося лише двоє гiрникiв — 27–рiчний Гуменюк i 39–рiчний Басистий. Їх доправили до Луганської обласної клiнiчної лiкарнi. «Стан обох гiрникiв важкий, в одного — черепно–мозкова травма i отруєння, в iншого — травма живота i розрив нирок», — повiдомив начальник обласного управлiння охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації Павло Малиш.

У недiлю поховали 17 iз 26 жертв, наймолодшому з них було лише 19 рокiв. Панахиду за жертвами аварiї, на якiй був присутнiй Прем’єр–мiнiстр України Микола Азаров, вiдправили у Свято–Володимирському соборi. Перед цим Азаров провiв нараду з урядовою комiсiєю, яка дослiджує причини аварiї. За попереднiми даними, у лавi вибухнула повiтряно–метанова сумiш. До розслiдування НП пiдключилася облпрокуратура, порушено карну справу. Деяку яснiсть iз приводу аварiї внiс Президент України Вiктор Янукович, який також прибув на мiсце подiї. «Розглядають двi версiї трагедiї: збiй роботи електрообладнання i вибух унаслiдок проведення напередоднi буровибухових робiт», — заявив Президент.

Мороз — Миколина погода

Мороз — Миколина погода

З’їзд Соціалістичної партії, який мав визначити нового голову СПУ замість Василя Цушка, який подав у відставку, завершився «внічию». Олександр Мороз і Микола Рудьковський набрали майже порівну голосів. Кандидатуру почесного голови, Мороза, підтримало166 делегатів, а першого секретаря — 162. Жодному з них не вдалося отримати підтримку більшості учасників форуму (167 «за»). Відтак за два тижні Соцпартія збереться на повторний з’їзд — на «другий тур» партійних виборів.

Всі статті рубрики