Янукович нам не друг!

15.06.2011

Точка зору нинішньої влади, що життя в Україні останнім часом стрімко поліпшується, як виявилося, категорично не співпадає з думкою пересічних громадян. Останні ж в опитуванні, проведеному Інститутом політики, буквально заявили: жити стало гірше! Так, погіршення власного матеріального становища зафіксувала рекордна кількість респондентів — 66,8%. Поліпшилося життя лише у 5,9% щасливчиків, а у чверті наших співгромадян матеріальний бік ніяк не змінився.

Твердити про якісь політичні вподобання, які нібито змушують громадян звинувачувати у всіх гріхах партію влади, у цьому випадку безпідставно: «Погіршення життя вже сьогодні» зафіксували 65% респондентів на заході, і 67,6% — на сході держави. При цьому кожній десятій українській сім’ї не вистачає грошей навіть на їжу, а 42,9% домогосподарств хоча й можуть прогодувати себе, але купити одяг або взуття для них уже становить проблему.

Між тим правляча еліта отримала чудовий орієнтир для докладання власних зусиль: 96% опитаних стверджують, що їх хвилює зростання цін. Стрімке подорожчання найнеобхіднішого для життя, а також ставлення до цього процесу українців також не має яскраво вираженої географічної ознаки. Так, дороговизною не вдоволені 89,7% галичан, 95% мешканців східної частини держави, 98% — Центру і аж 99,6% населення благодатного і щедрого Півдня.

На запитання «хто винен?» люди також відповідають практично одностайно — керівництво держави! До того ж 31,4% респондентів мають на увазі саме нинішню владу. І лише 11,3% українців, попри всі регулярні намагання Прем’єр–міністра нагадувати про гріхи їхніх попередників, вважають, що сьогоднішні біди — це наслідки роботи «помаранчевої» команди. Якими будуть дії влади, аби не допустити розгром на наступних виборах, ми, схоже, побачимо вже найближчим часом.