60 років — час знімати кіно

60 років — час знімати кіно

З початку цієї весни практично немає тижня, щоб в інформаційному просторі України не з’явився Василь Шкляр. Хоча причиною цієї перманентної присутності в новинах є не стільки сам письменник, як його герой — отаман Чорний Ворон. Сьогодні ж ми говоримо безпосередньо про Василя Миколайовича.

Зупиніться, живіть мирно!

Зупиніться, живіть мирно!

Днями Книга рекордів Гіннесса, а заодно і її український варіант (Книга рекордів України) поповнилися новим здобутком — найбільшою картиною у світі, написаною олійними фарбами на полотні. Її автор, художник Джамаль Бадван — 53–річний виходець із Палестини, який уже 20 років живе в Україні і має тут родину. Картину «В безлічі — один» зав­вишки 15,2 метра та завдовжки 20,5 метра і площею 310 квадратних метрів митець створював, за його словами, упродовж чотирьох років і за власні кошти.

Свято заквітчаної Трійці

Свято заквітчаної Трійці

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Трійця, Тройця або П’ятидесятниця святкується на п’ятдесятий день після Воскресіння Христового. Увібравши в себе багато рис іудейської П’ятидесятниці, християнська Трійця приєднала й національні риси тих свят, iз традиціями яких вона частково злилася. В українців тиждень перед Трійцею називається «зеленим», «клечальним» або «русальним», а три останні дні цього тижня і три перші дні троїцького тижня — Зеленими святами.

За «Десятинку» — на марш!

За «Десятинку» — на марш!

Другий Марш захисників Києва, який планували провести не раніше осені, відбудеться вже завтра. Як повідомив «УМ» представник громадської ініціативи «Збережи старий Київ» Ігор Луценко, такий «експромт» вимушений, оскільки над тими територіями Києва, які є історичною і культурною цінністю, нависла безпосередня загроза.

Ловіть нас на дорозі

Ловіть нас на дорозі

У ніч із середи на четвер без будь–яких попереджень було закрито автовокзал на станції метро «Видубичі», що в Печерському районі столиці. Вчора пасажири, яких тут завжди не бракувало, а в розпал дачного сезону стало ще більше, здійняли паніку через повний хаос: «маршрутки» ловили по всій дорожній розв’язці.

Без спритних і гарних

Без спритних і гарних

«Насправді ми просто не будемо виготовляти сувенірну продукцію на зразок магнітів, брелоків, філіжанок зі Спритком і Гарнюнею за бюджетні кошти», — уточнив у коментарі «УМ» директор Департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

Терористи чи цапи–відбувайли?

Терористи чи цапи–відбувайли?

Підозрюваним макіївським «терористам» — 23–річному випускникові машинобудівної академії Дмитру Онуфраку та 22–річному екс–студенту, програмісту Антону Волошину — цього дня довелося чекати майже три місяці. За цей час їхній «кримінальний доробок» поповнився 30 томами справи. Процес над молодими макіївчанами викликав широкий резонанс і дуже неоднозначні думки. Якщо правоохоронці впевнені, що теракт скоїли підозрювані, то громадськість вважає справу замовною, а хлопців — такими собі цапами–відбувайлами.

Всі статті рубрики