За прапор — кримінал

За прапор — кримінал

Учора в обласному центрі відбулося досить багатолюдне пікетування обласного управління міліції, організоване представниками ВО «Свобода» та низкою інших партій і громадських організацій. Таким чином люди висловили свій протест проти арешту юриста місцевого осередку «Свободи» та помічника одного з депутатів міської ради, 21–річного Віктора Козорога. Як повідомили «УМ» у прес–службі названої політичної сили, молодого чоловіка заарештували 15 травня близько опівночі після п’ятигодинного допиту у приміщенні управління МВС, пред’явивши звинувачення у знищенні 9 травня цього року червоного прапора, знятого з будівлі тернопільського офісу Компартії. Хлопцеві уже вручили постанову про відкриття кримінальної справи за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу — хуліганство, грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчинені групою осіб.

«Тут спочиває еліта України»

«Тут спочиває еліта України»

Неділя. Майже півдня ґрунтовим лісовим шляхом у напрямку Биківнянських могил прямує 92–річна Рядна Миколаївна Лобода. Іде неквапливо, у руках несе невеличкий букетик квітів. «У мене був репресований батько, — схвильовано розповідає жінка. — Щоправда, він похований не тут, а в Сибіру. Не знаю навіть, де точно... Батько очолював «Просвіту» під час окупації, за це його в 1946–му трибунал засудив до 15 років каторжних робіт без права листування. Батькові тоді вже було шістдесят iз гаком. Слава Богу, помер по дорозі на ці роботи, то не мучився в сталінських катівнях... А тут спочивають його однодумці. Я приходжу щороку, аби помолитися і за батька, і за них».

За Мазепу замовимо слово

За Мазепу замовимо слово

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Українські історики й патріоти дали однозначну оцінку гетьману Івану Мазепi — борець за свободу української нації, мудрий і далекоглядний політик, людина незламного духу і стратегічного мислення, меценат і великий патріот. Проте у суспільстві ще й досі переважають радянські стереотипи про Мазепу–зрадника. Тому «Україна молода», яка від самого початку підримувала й підтримує ідею встановлення пам’ятника Івану Мазепі в Полтаві, вирішила видати спецвипуск газети, в якому б шановані й компетентні історики ще раз розповіли, хто такий насправді Мазепа. Адже саме від рішення полтавської громади залежить, бути чи не бути пам’ятнику гетьманові в місті. І ми прагнемо, щоб це рішення полтавці ухвалили свідомо, а не під впливом пропагандистських міфів.

Яблуко від яблуні...

Яблуко від яблуні...

Колишнього депутата Сімферопольської міськради і власника ринків, автостоянок та інших «хлібних» місць кримської столиці Йосипа Файнгольда «взяли» минулої суботи у лікарняній палаті, куди він за два дні до цього ліг iз невідомою недугою. За повідомленням прес–служби прокуратури Криму, бізнесмену інкримінують вчинення шахрайських дій. Щоправда, не одноосібно, а разом зі своїм представником і директором ТОВ.

Ну, за здоров’я!

Ну, за здоров’я!

Після того як Президент розкритикував стан медичної галузі та зажадав початку негайного її реформування «від А до Я», у ЗМІ з’явилася інформація про відставку міністра охорони здоров’я Іллi Ємця. За даними УНІАН та газети «Дзеркало тижня», 13 травня міністр написав заяву, яку передали Прем’єр–міністру Миколі Азарову. Утiм, як розповів «УМ» прес–секретар міністра Сергій Нагорянський, інформація про відставку не відповідає дійсності.

Законність iз кров’ю

Законність iз кров’ю

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Демонтаж торговельних павільйонів на ринку поблизу станції метро «Лісова» у Києві розпочався вчора близько 5–ї ранку. Продавці, які знали про це, залишилися ночувати на своїх робочих місцях ще напередодні — щоб бути готовими зранку до акцiї протесту. Але демонтаж розпочався раніше, ще вдосвiта. Підйомні крани почали зносити кіоски, в яких перебували люди. Усе це вiдбувалося на очах мiлiцiї. На місце події прибули дві машини швидкої допомоги, але до постраждалих «Беркут» їх не пустив.

Всі статті рубрики