«Почервоніємо» за владу

«Почервоніємо» за владу

На День Перемоги над офіційними установами по всій Україні поряд із Державним прапором можуть замайоріти червоні стяги. Таку новацію передбачає проект змін до закону про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років, який упритул наблизився до ухвалення в парламенті. Вчора Рада 250 голосами включила цей документ до порядку денного. Фактично, ця кількість голосів і є числом прихильників проекту.

Не вигнали димом — виженуть судом?

Не вигнали димом — виженуть судом?

Учора в парламенті було оголошено про ініціативу створити тимчасову слідчу комісію для розслідування факту підписання угод, які пролонгували перебування Чорноморського флоту Росії у Криму до 2042 року в обмін на нібито дешевший газ для України, а також «силового методу їх ратифікації». Відповідну ініціативу від імені опозиції оголосив БЮТівець Роман Забзалюк.

Покарати карателів

Покарати карателів

Ув’язнені за підозрою у закладенні вибухівки під пам’ятник Сталіну в Запоріжжі члени ВО «Тризуб» ім. Степана Бандери, яких узяли на поруки депутати–«нашоукраїнці» Андрій Парубій, Лілія Григорович та Зіновій Шкутяк, дали першу прес–конференцію. Зустріч хлопців із журналістами в Києві розвіяла будь–які сумніви щодо ставлення правоохоронців до патріотів.

«Або на весні посадити, або восени прибрати»

«Або на весні посадити, або восени прибрати»

Учора черкаська об’єднана опозиція (обласні організації УНП, НРУ, УРП «Собор», «Батьківщина», «За Україну!», «Реформи і порядок», УНА, «Просвіта», ГО «Воля» та ін.) прийшла на Соборну площу обласного центру з лопатами. Взятися за це знаряддя, кажуть опозиціонери, вони вирішили після заклику Прем’єр–міністра до українського народу: «Не треба скиглити, треба брати лопату і годувати свою сім’ю», — сказав Микола Азаров на засіданні Кабміну минулого тижня. Тому й організували символічну акцію «Візьмемо в руки лопати».

Всі статті рубрики