ВІЙнули в тур

ВІЙнули в тур

У цьому році ветеранам і класикам української рок–сцени київській групі «Вій» виповнилося 20 років. Лідер команди Дмитро Добрий–Вечір і менеджер групи Сергій Литвинюк вирішили обмежити святкування круглої дати спеціальним концертом в одному відомому столичному клубі: задля цього підготували неординарну програму, складену з хітів різних років та нових пісень iз нового альбому 2010–го «Йшов я небом». Однак після появи на офіційному сайті анонсу «Вій — 20 років» групу розпочали атакувати численні прихильники з різних міст країни з проханням приїхати і виступити у них. У результаті ідея «клубного ювілею» розрослася до розмірів всеукраїнського концертного туру, який розтягнувся на кілька місяців. Про це та інше ми поспілкувалися з менеджером гурту Сергієм Литвинюком.

Перша скрипка «Глодоського скарбу»

Перша скрипка «Глодоського скарбу»

9 червня 1961 р. Володя Чухрій, десятикласник із села Глодоси (Кіровоградщина), повертаючись із колгоспного поля, де він допомагав матері, раптом побачив над головою степового орла, який кружляв, тримаючи в дзьобі впольованого ховрашка. Хлопець нагнувся за грудкою, щоб кинути нею у птаха, — і несподівано... провалився у землю. Ґрунт осипався, і перед очима Володі, ніби в кіно, відкрився скарб: ланцюжки, рештки зброї, стремена, фрагменти посуду, обривки тканини, а серед того добра — три кілограми скіфського золота та срібла...

Поліські читання

Поліські читання

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Напередодні Великодня районні дитячі бібліотеки Рокитного, Дубровиці, Зарічного, Володимирця та міста атомників Кузнецовська отримали чудовий дарунок: близько сотні найцікавіших, найпопулярніших і найрейтинговіших новинок для дітей та підлітків: пригоди, фантастика, дитяча поезія та детективи поповнили бібліотечні фонди. Серед них — твори Всеволода Нестайка, Лесі Ворониної, Івана Андрусяка, Ігоря Січовика, Олександра Дерманського, Володимира Рудківського, Андрія Кокотюхи, Марини Павленко, Галини Малик, Романа Скиби, Терези Проць та інших популярних сучасних дитячих письменників. Свої книги надали найвідоміші дитячі видавництва — «Грані–Т», «А–БА–БА–ГА–ЛА–МА–ГА», вінницька «Теза», «Видавництво Старого Лева» зі Львова та «Джура» з Тернополя.

Всі статті рубрики