Нічний наїзд

Нічний наїзд

Дорожньо–транспортна пригода сталася близько другої години ночі на перехресті Московського проспекту та вулиці Богдана Хмельницького. Автомобіль, що належить 22–річному Олександру Авакову, збив пізнього перехожого (водій не впорався з керуванням) і врізався у припаркований на узбіччі ВАЗ21099. Потерпілому, особу якого поки що встановити не вдалося, викликали «швидку». Як повідомила прес–служба Головного управління МВС України в Харківській області, до лікарні чоловік потрапив зі струсом головного мозку, закритою черепно–мозковою травмою, переломами рук та ніг. На вигляд йому 47—50 років.

Хабарі реклами не потребують

Хабарі реклами не потребують

Такі дані соціологічного опитування наводить Фонд «Демократичні ініціативи». Нічого надзвичайного, втім, у цій суспільній думці молоді немає, позаяк ще в минулому році міжнародна організація Transparency International поставила Україну на 134–те місце у світі за індексом корупції. Хабарництво у ВНЗ виглядає цілком логічним, якщо згадати дослідження Київського міжнародного інституту соціології, то про обмежений доступ до безкоштовної вищої освіти сказали 73,7 відсотка опитаних, а 37,6% студентів визнали, що дали хабара для гарантованого вступу до вишу.

Буковинський «лозинський»

Буковинський «лозинський»

У понеділок Буковину сколихнула жахлива звістка: 16 квітня на одному з приватних озер у Заставнівському районі було позвірячому побито чотирьох місцевих мешканців. Поламаними ребрами, струсом мозку, численними забоями селяни розплатилися за те, що рибалили на приватному ставку. Один iз них, Іван Бабiй, батько дитиниінваліда, опинився у лiкарнi з проламаним черепом і внутрішнім крововиливом. Причетнi до побиття рибалок, як стверджують в обласних органiзацiях партiї «Батьківщина» і ВО «Свобода», — голова Заставнівської райдержадміністрації Михайло Бойчук, який разом iз братом i зятем рибалив неподалік. Посадовці на риболовлі були не тільки з вудочками, а й з рушницею та «вінчестером», а також бейсбольними битками.

Гамлет без зарплати

Гамлет без зарплати

Заспані перехожі, що йшли бульваром Шевченка, могли стати свідками незвичайного пікету. Близько двох десятків людей у рясах, із плакатами та гучномовцями, зібралися у понедiлок під дверима Головного управління культури столиці й почали співати пісень. Страйкарi насправді не мали жодного стосунку до «справ божих» — озвучити свої вимоги культурному главку прийшли актори муніципального театру «Київ». З квітня їм офіційно перекрили фінансування. Директор­розпорядник театру «Київ» Ольга Нежурко каже, що Світлана Зоріна, керiвник Управління культури КМДА, минулого тижня видала довідку, згідно з якою театрові зменшено фінансування. «У п’ятницю зібрався колектив, ми вирішили відіграти останню виставу в неділю, а сьогодні почати страйк, — каже пані Ольга. — Сьогодні, хоч і початок Страсного тижня, ми вийшли на мітинг, аби управління побачило тих людей, яких позбавляють роботи».

Весна вже тут

Весна вже тут

Як і наголошував керівник Укргідрометцентру Микола Кульбіда, справжня весна прийде у другій половині квітня. От і дочекались! «Уже зараз середньодобова температура перевищує норму на 1—4 градуси», — потішила «УМ» провідний синоптик відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Зоя Олійник.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

550 мільйонів — у пащу монстра

550 мільйонів — у пащу монстра

550 мільйонів євро — приблизно таку суму на добудову другого «саркофага» над зруйнованим енергоблоком та загалом на чорнобильські програми було зібрано вчора під час саміту з питань безпечного та інноваційного використання ядерної енергії. Це — за підрахунками офіційного Києва. Внески безпрецедентні, а втім для завершення ж проекту «Укриття–2» треба 740 млн. євро. Однак Президент України Віктор Янукович певен: найближчими роками «саркофаг» буде збудовано.

Всі статті рубрики