Прохолодне глобальне потепління

Прохолодне глобальне потепління

Попри всі зусилля світової спільноти в боротьбі з глобальним потеплінням, клімат на Землі невблаганно змінюється. І нинішня холодна зима — також наслідок цього процесу. Тож днями в столиці Таїланду знову зібралися представники країн, що приєдналися до Рамкової конвенції ООН про кліматичні зміни, щоб обговорити ці нагальні для планети питання. Головною темою тижневого саміту, який завтра завершується у Бангкоку, стали конкретні плани щодо виконання «Канкунських домовленостей», досягнутих минулого року під час такої самої зустрічі в Мексиці. Передусім ідеться про недопущення зростання середньої температури по планеті до 2050 року на більш ніж два градуси за Цельсієм, повідомляє «Євроньюз».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Чи багато нас там?

Чи багато нас там?

У західних сусідів України розпочався перепис населення, який цього разу відбуватиметься за оригінальною методикою. Головне статистичне управління Польщі не ставить на меті зайти в кожне помешкання й переписати всіх громадян. Спеціальні інтерв’юери опитають лише 20 відсотків мешканців. Решта поляків можуть добровільно «самопереписатися» через інтернет. Офіційно перепис стартував 1 квітня з відкриття інтернет–сторінки, на якій розміщено віртуальну анкету. Опитування триватиме до 30 червня.

Точну кількість населення буде визначено завдяки державним базам даних: міністерства юстиції, поліції, системи медичного страхування тощо. Вважається, що й таке вибіркове опитування допоможе скласти чітке уявлення про соціальний, віковий, релігійний та національний склад населення Польщі. Інше питання — наскільки ця картина буде адекватною.

Всі статті рубрики