Покращувачi будинкiв чи хапуги в законi?

Покращувачi будинкiв чи хапуги в законi?

Віднедавна влада активно пропагує створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Після перерви у вісім років від реєстрації в Мін’юсті наказу «Про затвердження типового статуту об’єднання...» (а це було за прем’єрства Януковича), теперішній Янукович–Президент, уряд та міськадміністрації активно пропагують оголошену житлово–комунальну реформу. Багато представників правлячої команди доволі радикальні в питанні ОСББ — говорять навіть про те, що людей треба примушувати створювати об’єднання і вступати в них.

Однак мешканці стольного Києва не поспішають відмовлятися від своїх ЖЕКів. На це є кілька причин: дехто бачить у такому об’єднанні «міський колгосп», когось задовольняє і теперішній стан комунальної сфери, а найбільш допитливі познаходили в реформації стільки «підводних течій», що свідомо відмовляються від ідеї ОСББ.

Тож поки влада залучає іноземні організації для надання своїй ідеї «прогресивного обличчя» і вдається до пропаганди у «кращих традиціях» СРСР, журналіст «УМ» спробував з’ясувати, яке добро та яких «злих сюрпризів» слід чекати від ОСББ.

Всі статті рубрики