ЦИТАТИ ТИЖНЯ

01.04.2011

Віктор Янукович,
Президент України
— про допити Кучми та слід екс–Президента у «справі Гонгадзе»

— Безумовно, неприємно Леоніду Даниловичу, йому, як кажуть, не позаздриш, але треба завершувати, врешті–решт, колись. І досить спати на снодійних пігулках — треба колись жити, а для цього необхідно дати відповідь на це запитання і закінчити.

(УНІАН)

 

Микола Мельниченко,
— колишній охоронець Кучми:

— Хоча, хоча це й неприємно, подякувати Януковичу — за те, що справа взагалі порушена. Це рішучий, «безбашенний» вчинок державного мужа.

(«Сьогодні»)

 

Леонід Кучма,
екс–Президент України
— про те, що він даремно балотувався у президенти:

— Я іноді відчуваю: якого біса я пішов у президенти?.. Жив би кум королю, сват – міністру, ви прекрасно розумієте. Тим більше, становище у мене було відповідне.

(«Ліга»)

 

Юлія Тимошенко,
лідерка БЮТ
— про те, як Янукович намагається врятувати свій імідж:

— Для провалів Януковича одного Кучми не вистачить. Я переконана, що він буде все більше здавати своїх соратників для того, щоб зберегтися самому... У мене немає жодних сумнівів, що буде використаний весь арсенал політиків, яких можна так чи інакше притягувати зараз до кримінальної відповідальності для того, щоб відволікати увагу в Україні й поза межами України від економічних і соціальних провалів, які сьогодні супроводжують владу Януковича.

(прес–служба БЮТ)

 

Святослав Піскун,
народний депутат від Партії регіонів, колишній Генпрокурор
— про справу, порушену проти Кучми:

— Проти нього порушили справу за перевищення своїх службових повноважень. Не як проти замовника, а як проти посадовця, який почав говорити: «Покарайте журналіста». Що Леонід Кучма мав на увазі, коли говорив: «Вивезіть Георгія до Чечні»? Це з’ясовуватиме слідство. Може, він хотів, щоб його відвезли інтерв’ю у когось узяти...

(УНІАН)