Схід — діло тонке

29.03.2011

Президент України вперше після «хворобливого періоду» виїхав за кордон (нагадаємо, на початку березня Віктору Януковичу прооперували коліно, а тиждень тому він боровся з ГРЗ). Цього разу Віктор Федорович намагається розвинути співпрацю України зі східноазійськими країнами. Так, він уже побував у В’єтнамі, сьогодні завершить візит до Сінгапуру, а відтак навідається до Брунею. Програма — дуже широка, включає зустрічі з лідерами країн, керівниками галузей тощо.

Віктор Янукович заявив, що співпрацювати із країнами Далекого Сходу — одна зі стратегій його зовнішньої політики. «Це входило і входить до подальших планів нашої роботи, тому що тут є потужний потенціал розвитку. Ці країни розвиваються — а це і наші ринки збуту, і можливість залучення великих обсягів інвестицій у нашу державу», — заявив Президент учора, перебуваючи у Сінгапурі.

До речі, поїздка Януковича у Сінгапур — перший візит українського лідера в цю країну, відколи між нашими країнами встановлено дипломатичні відносини. Президент України зустрівся з керівниками країни, бізнесовими колами тощо.

У В’єтнамі українська делегація підписала низку угод в аграрній, банківській, освітянській, туристичній сферах. Прем’єр–міністр країни Нгуєн Тан Зунг заявив, що «ми уважно слідкуємо за досягненнями України під вашим керівництвом» і висловив побажання в пожвавленні співпраці.