Майдан із коліс

Майдан із коліс

Тижневий марафон, який отримав у пресі назву «автомайдан», завершився мітингом у центрі Києва. Дві колони — із Заходу та зі Сходу — з’їхалися на Європейській площі минулої п’ятниці, після чого на згаданому вулично–політичному перехресті відбувся мітинг. Активісти висунули владі ультиматум. Якщо протягом одного місяця Янукович і К° не виконають вимоги активістів — вони вдадуться до активної фази протесту: почнуть формувати комітети громадського контролю в регіонах, скличуть народне віче «з метою повернення влади народу України в рамках чинної Конституції України».

Кого й куди клює орел від СБУ?

Кого й куди клює орел від СБУ?

Минулої п’ятниці відзначали День Служби безпеки України. Напередодні на центральній вулиці Полтави, біля будинку обласного управління СБУ, з’явилися одразу три сіті–лайти, що нагадували про це професійне свято. Таке прагнення публічності місцевих співробітників зазвичай закритої для стороннього ока, але надважливої державної спецслужби можна було б тільки вітати. Якби не, м’яко кажучи, дивна символіка, обрана полтавським СБУ для згаданого «виходу в люди». Адже «центральною фігурою» зображення на тих рекламних носіях став... російський імперський орел із блискавками в кігтях та лавровим вінком у дзьобі. Саме той, який вгніздився у центрі Полтави на так званому монументі Слави ще на початку ХІХ століття й ось уже 200 років поспіль прославляє перемогу російського царя Петра І у найтрагічнішій для України битві.

Схід — діло тонке

Схід — діло тонке

Президент України вперше після «хворобливого періоду» виїхав за кордон (нагадаємо, на початку березня Віктору Януковичу прооперували коліно, а тиждень тому він боровся з ГРЗ). Цього разу Віктор Федорович намагається розвинути співпрацю України зі східноазійськими країнами. Так, він уже побував у В’єтнамі, сьогодні завершить візит до Сінгапуру, а відтак навідається до Брунею. Програма — дуже широка, включає зустрічі з лідерами країн, керівниками галузей тощо.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики