Трохи Голлівуду у вашингтонській воді

Трохи Голлівуду у вашингтонській воді

У неділю, 6 лютого, виповнюється 100 років iз дня народження одного з найвідоміших та найвпливовіших політиків другої половини ХХ століття — 40–го президента США Рональда Рейгана. Він значною мiрою причетний до зміни політичної карти Європи, яка склалася після закінчення Другої світової війни. Рейган вирізняється серед інших президентів США тим, що прийшов на найвищу посаду найпотужнішої країни світу з акторського середовища, вирізняється колоритністю своєї особистості та висловлювань. Незважаючи на посади та регалії, він завжди залишався «простим хлопцем», який виділявся особливим почуттям гумору, і на посаді президента «дожартувався» до того, що змінив перебіг історії та державний устрiй багатьох країн світу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Тримайтеся, сябри

Тримайтеся, сябри

Позавчора у Варшаві відбулася міжнародна донорська конференція з допомоги громадянському суспільству в Білорусі, повідомляє польська «Газета виборча». У цьому форумі, організованому МЗС Польщі, взяли участь представники 36 європейських країн (включно з Україною), Ради Європи, Єврокомісії, Північної Ради та делегації зi США і Канади. На конференції зібрано 87 млн. євро, які будуть призначені для підтримки демократичних та громадських неурядових організацій у Білорусі, а також для виплати стипендій білоруським студентам на навчання за кордоном. У своєму виступі на конференції глава МЗС Польщі Радослав Сікорський наголосив, що репресії проти демократичної опозиції в Білорусі тривають і що країни, представники яких узяли участь у конференції, очікують від білоруської влади звільнення всіх заарештованих та зняття з них політичних обвинувачень.

Війна Мубарака з народом

Війна Мубарака з народом

Ситуація на центральній площі єгипетської столиці Тахрір загострилася ще позавчора, коли почалися сутички між представниками антипрезидентської опозиції та прибічниками президента Мубарака. Позавчора в цих сутичках загинули щонайменше три особи та кілька сотень отримали поранення. Учора зранку локальна громадянська війна у столиці Єгипту відновилася. Прибічники режиму Мубарака пустили в хід ножі та вогнепальну зброю, противники — коктейль Молотова та каміння. У вчорашнiх сутичках кількість убитих зросла до восьми, а поранених — до понад 1500. Палали будинки в районі площі.

Пронесло!

Пронесло!

Мешканці північно–східної частини Австралії можуть зітхнути з полегшенням: найпотужніший у цій країні за весь час метеорологічних спостережень циклон «Ясі» минулої ночі, увірвавшись з океану на сушу, спричинив дуже великі збитки, але обійшлося без людських жертв. На момент удару по узбережжю циклону була присвоєна найвища, п’ята, категорія сили. Вітер зі швидкістю до 300 кілометрів за годину зривав дахи будинків, ламав дерева та опори електропередач, повідомляє «Євроньюз».

Партія її вже не веде

Партія її вже не веде

Відома російська балерина Анастасія Волочкова несподівано заявила на своєму блозі про вихід iз правлячої партії «Єдина Росія», до якої вступила 2003 року, за її словами, «з доброї волі та в здоровому глуздi». Але тепер у неї склалося враження, що «її просто використали». Йдеться про епізод 2005 року, коли її вмовили підписати надрукований у газеті «Ізвєстія» лист російських діячів культури iз засудженням опального російського олігарха Михайла Ходорковського, пояснила Волочкова в інтерв’ю радіостанції «Свобода». «Текст не показали, просто сказали, що потрібно підтримати ідею, що ті, хто крав у народу, тепер мають відповідати. А виявилося, що мене просто використовували весь цей час», — пояснила вона.

Всі статті рубрики