НОВИНИ ПЛЮС

04.02.2011

Відділ кадрів

Геннадій Васильєв пішов у відставку з посади заступника глави адміністрації Президента. Президент України вже підписав відповідний указ. Як пояснила заступниця глави АП Ганна Герман, «це було особисте прохання Васильєва». «Регіонал» повернувся до роботи народним депутатом. До цього часу він десять місяців усупереч законодавству поєднував депутатський мандат із іншою роботою. Герман заявила в коментарі УНІАН, що в парламенті бракує таких фахівців у галузі права, як Васильєв. Нагадаємо, найближчим часом Верховна Рада планує позбавити мандатів депутатів–сумісників.

Візити

Учора й сьогодні Віктор Янукович перебуває із державним візитом у Польщі. Вчора Віктор Янукович із польським колегою Броніславом Коморовським провели широкі переговори, за підсумками яких було ухвалено дорожню карту двосторонніх відносин. Глави держав планували приділити особливу увагу підготовці до Євро–2012. Зокрема, президенти побували на будівництві стадіону. На прес–конференції у Варшаві Віктор Янукович заявив, що в арештах колишніх урядовців нема політики. «Для правосуддя немає жодного значення, якого кольору прапор, до якого належить та чи інша людина, яка порушила закони держави, або до якої церкви та чи інша людина ходить, або якої вона національності», — заявив Янукович. Сьогодні Віктор Янукович продовжить офіційні заходи у Гданську. Він планує зустрітися із представниками місцевої влади і ділових кіл.

Свобода слова — як в Іраку

За минулий рік Україна скотилася у рейтингу свободи слова на 42 позиції. Про це повідомила представник організації «Репортери без кордонів» в Україні Оксана Романюк. За словами пані Романюк, Україна займає 131–ше місце — після Іраку! Експерт «РБК» зауважила, що протягом останнього року правоохоронці не вели розслідування резонансних справ щодо порушень прав журналістів, водночас майже щодня повідомляється про нові факти утисків їхніх прав, інформує агенція УНІАН.