НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Європа — за Україну, Україна вагається...

Європа — за Україну, Україна вагається...

Політична партія «Наша Україна» вітає послідовну позицію ЄС щодо готовності брати участь у модернізації української ГТС, вкотре озвучену прес–службою єврокомісара Гюнтера Оттінгера. Як відомо, наслідком перемовин, проведених з ініціативи попередньогоПрезидента України Віктора Ющенка, Європейського Союзу і трьох найвпливовіших міжнародних фінансових інституцій, було підписання з Україною Брюссельської спільної заяви 23 березня 2009 року. Таким чином сторони офіційно висловили свою згоду щодо участі в модернізації української ГТС за стандартами і правилами ЄС на рівні з іншими зацікавленими сторонами.

Матка боска!

Матка боска!

Туристичний автобус, який перевозив групу українських громадян зі Львова до Праги, потрапив в аварію на території Прикарпатського воєводства Польщі. Сталося це в понеділок пізно ввечері. Як повідомляється на сайті Прикарпатської поліції, водій автобуса втратив керування і з’їхав у пришляховий рів. Там машина перекинулася на дах.

Конкурентна Fоrza

Конкурентна Fоrza

Йдеться про дослідно–промислову партію нових автівок ЗАЗ Forza. Як інформувала прес–служба підприємства, потужність задіяного у головному корпусі модернізованого конвеєра — вісім машин за годину.

Не дратуй українською!

Не дратуй українською!

Антиукраїнська кампанія представників нинішньої влади, здається, набуває форм державної політики. На Сході та Півдні країни переслідування та образи стосовно україномовних громадян уже стають такою собі поганою традицією. Приміром, ще на слуху випадок, коли інспектор ДАІ (державний службовець!) з Одеси назвав українську мову «телячою». До честі правоохоронців, одеського «поліглота» хутко звільнили.

Справа Калимона

Справа Калимона

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Американця українського походження Джона Калимона звинувачують у вбивстві єврея під час Другої світової. У США його вважають причетним до ліквідації еврейського гетто у Львові в 1942 році, за даними американського слідства, Калимон iз травня 1942 по березень 1944 року служив у підконтрольній німецькому окупаційному режимі Українській допоміжній поліції, розстрілював мирних громадян та брав участь у каральних акціях. Джон своєї вини не визнає. Незважаючи на це, ще у 2007 році його позбавили американського громадянства. А днями суд ухвалив рішення про його депортацію.

Плата за гріх

Плата за гріх

Під час першого засідання у Жовтневому суді Запоріжжя сторона звинувачення зачитувала свої висновки. Прокуратура стверджує, ніби ще у 2008 році Ольга Дьоміна заплатила 25 тисяч гривень за те, щоб її син Антон Харитонов, звинувачуваний у злодійстві, залишився паламарем Свято–Покровського храму. Одержавши компенсацію, настоятель дав розписку. Фігурує у матеріалах звинувачення й інша сума — до 75 тисяч гривень. Їх, за версією прокуратури, пані Дьоміна позичила у прихожанки Сусанни Крилової для спорудження храму, настоятелем якого повинен був стати... Антон Харитонов! Позаяк позичальниця не квапилася повертати гроші, пані кредиторша звернулася по допомогу до тодішнього настоятеля Свято–Покровського храму Олега Семенчука, а також до суду. Лише тоді Ольга Дьоміна, стверджує прокуратура, повернула основну частину боргу.

«Голодна» реформа

«Голодна» реформа

Упродовж тижня 120 солдатiв–строковиків та понад 300 офіцерів i прапорщиків військової частини А–2215 на Київщині залишаються без хліба. Ще 26 січня вони перестали отримувати білий та чорний хліб, який є обов’язковою складовою раціону бійця Збройних сил України, передає УНІАН. Як повідомили анонімні джерела–військові з самої частини, 26 і 27 січня один з офіцерів служби тилу частини був змушений закупити хліб за готівку, яку взяв iз каси буфета Держпідприємства Міноборони України «Білоцерківський військторг», що опікується організацією харчування у цій частині.

Підприємці повертаються

Підприємці повертаються

Асамблея громадських організацій малого і середнього бізнесу з учорашнього дня оголосила початок безстрокового страйку, висунувши у листі до очільника держави шість вимог, невиконання яких можуть спровокувати гострий масовий протест підприємців по всій Україні. На думку членів Асамблеї, Державна податкова служба застосовує процедури перевірок, які суперечать не тільки діючому законодавству, а й взагалі здоровому глузду, а  Кабінет Міністрів, усупереч вимогам Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», не робить навіть спроб організувати відстеження результативності цього документа.

Всі статті рубрики