Атака на лідера

24.12.2010
Атака на лідера

Молодь «Портовика» в останньому матчі року не змогла впоратися з досвідченішими гандболістами «ЗТР». (Фото з сайту ГК «ЗТР».)

Баталії, які в нинішньому сезоні точаться на внутрішній арені, вочевидь є найзапеклішими за останні багато років. Про підвищення конкуренції говорить кожен з учасників чемпіонату. Про неабияку напругу в чоловічій суперлізі свідчить і турнірна таблиця, де відстань між другою та п’ятою командами становить лише п’ять очок. На відміну від попередніх першостей, цього разу навіть народилася інтрига в боротьбі за чемпіонство. Головним збурювачем спокою стало полтавське «Динамо». Команда, яку тренує учень Ігоря Турчина — Андрій Портной, за підсумками першого кола лише на три пункти відстає від незмінного чемпіона останніх років, «Запоріжтрансформатора».

«Відверто кажучи, наше завдання на сезон — зона єврокубків, тобто перша п’ятірка. Насправді ми й самі не очікували, що так добре «стрельнемо». Зараз ми перевиконуємо план, — каже в коментарі «УМ» пан Портной. — Наразі вже ведемо планомірну підготовку до наступного сезону, до виступів на євроарені. Тому вже взимку плануємо підписати кількох висококласних гравців. За таких умов спробуємо дати бій «ЗТР».

Щоб обігнати лідера, полтавцям потрібно у двох очних двобоях із запоріжцями (а загалом упродовж чемпіонату команди зустрічаються між собою по чотири рази) здобути чотири пункти. Завдання, визнає Андрій Анатолійович, дуже важке, враховуючи те, що підопічні Олександра Резанова вдома очок не втрачають. Проте в перших 14 турах чинні чемпіони зазнали вже двох гостьових поразок, тож не виключено, що в наступних дуелях зі своїми кривдниками, «Портовиком» та «Будівельником», можуть знову лишитися на голодному пайку.

Як розповів «УМ» Андрій Портной, під час матчів за участю «Динамо» на трибунах новенького спорткомплексу в Полтаві — аншлаг: «Увага до моєї команди в місті справді велика. Тутешня преса, телебачення, влада — всі підтримують гандбольний колектив».

Успіхи «Динамо» в нинішньому сезоні привернули увагу до клубу і конкурентів за місця на п’єдесталі. Підбиваючи підсумки першої половини турніру, Олег Сич — наставник «Портовика» — визнав силу полтавців і назвав їх головними конкурентами в боротьбі за «срібло». При цьому, на думку пана Сича, тягатися із «ЗТР» зараз в Україні не під силу жодній із команд. Силу запоріжців команда з Південного відчула в останньому матчі року, який програла в гостях — 19:33. «ЗТР» має стабільний і награний колектив, який повинен без проблем зберегти лідерство до кінця сезону. Тоді як ми, скажімо, зазнали серйозних кадрових втрат, відчуваємо серйозний дефіцит кваліфікованих виконавців. У чемпіонаті практично немає прохідних матчів, тому «основа» не має жодної можливості перепочити», — керманич «Портовика» розповів про проблеми, які призвели до спаду в грі його підопічних.

Стосовно лідера перегонів, то директор клубу Сергій Іванісов у коментарі «УМ» сказав: «Керівництво «ЗТР» впевнене у своїх силах і переконане, що чемпіонський трофей залишиться в Запоріжжі».

 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Суперліга (чоловіки). 14–й тур. ЗТР (Запоріжжя) — «Портовик» (Південне) — 33:19, «Динамо» (Полтава) — «Будівельник» (Бровари) — 25:21, «Буревісник» (Луганськ) — «Авіатор» (Київ) — 24:20, «Політехнік» (Донецьк) — «Мотор–ЗНТУ» (Запоріжжя) — 24:33.

Турнірне становище: ЗТР — 24, «Динамо» — 21, «Портовик» — 18, «Будівельник», «Мотор–ЗНТУ» — 16, «Буревісник» — 9, «Авіатор» — 4, «Політехнік» — 4.