Тлумачення народів і епох

Тлумачення народів і епох

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

15 грудня виповнилося 16 років iз дня смерті видатного українського перекладача Григорія Кочура, переклади якого охоплюють 26 сторіч і близько 30 літератур. А в листопаді до дня народження Григорія Порфировича приурочили вручення першої літературної премії імені Григорія Кочура, започаткованої Міністерством культури і туризму України. Її лауреатом став перекладач, письменник, автор численних поетичних перекладів з античної літератури (Горація, Лукреція, Овідія, Сенеки), грецьких драматургів і ліриків, латиномовних письменників нової доби Андрій Содомора.

Це вам не «Рукі ввєрх», це ще та «ТаРУТА»

Це вам не «Рукі ввєрх», це ще та «ТаРУТА»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

24 грудня під час книжкового ярмарку «Медвін/Книжка року» відбудеться церемонія вшанування лауреатів Всеукраїнського рейтинґу «Книжка року» (грудневу виставку–ярмарок влаштовано спеціально під урочисту церемонію з тим, аби відвідувачі могли придбати книжки–лауреати за цінами виробника). А 23 грудня о 12.00 відбудеться відкриття ярмарку, яке швидко і непомітно перетвориться на гала–автограф–сесію авторів, чиї книжки фігурують у Коротких списках рейтингу. Очікуємо на участь Марії Матіос із «Вирваними сторінками з автобіографії», Юрія Винничука з «Грушами в тісті», Сергія Жадана із «Ворошиловградом», Оксану Забужко з «Музеєм покинутих секретів», Юрія Макарова з «Генієм місця», Василя Шкляра з «Елементалом» та багато інших — словом, Гала–автограф–сесія!

Дім, де розбиваються мрії

Дім, де розбиваються мрії

Нова вистава Театру драми і комедії зустрічала глядачів багатообіцяючими декораціями. Виходячи з того, що все геніальне — просте, художник Олег Луньов збудував високу стіну з валіз, протягнувши «мур» через усю Малу сцену. Ця сценографічна конструкція виглядала настільки перспективно та універсально, що глядач ще до початку «Трьох сестер» налаштовувався на феєрію найвигадливіших режисерських трюків, як візуальних, так і тих, які треба буде «прочитати між рядками».

Всі статті рубрики