НОВИНИ ПЛЮС

08.12.2010

Відділ кадрів

Президент уніс до ВР подання на призначення Василя Цушка головою Антимонопольного комітету. Відповідно, звільниться крісло в Мінекономіки, яке зараз займає Цушко. Антимонопольний комітет наразі очолює Олексій Костусєв, але його обрали мером Одеси.

* * *

Інститут національної пам’яті потрапив до списку майже 40 держструктур, які підлягають ліквідації згідно з проектом указу Президента Віктора Януковича про адмінреформу. За даними видання «Коммєнтарії», також мають зникнути Держкомітет iз питань національностей і релігій, Держслужба туризму і курортів, Держслужба контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон, Держсоцслужба для сім’ї, дітей і молоді, Державна гідрометслужба тощо. Указ передбачає ліквідацію держдепартаментів із питань банкрутства, з питань зв’язку, автотранспорту, адаптації колишніх військових, інтелектуальної власності, пожежної безпеки та ін. Водночас низку структур мають перейменувати.

Президент і реформи

Президент Віктор Янукович визнає, що «будь–які реформи на початку реалізації мають більше негативу, ніж позитиву». Про це він заявив учора під час зустрічі з міністром закордонних справ Естонії Урмасом Паетом, котрий перебував із візитом у Києві. Янукович відзначив: «Ми знаємо, що економіка не так швидко реагує на реформи, які запроваджені. Але суспільство хоче результат відразу, миттєво. Це дуже складно, і ми розуміємо, що цей шлях непростий». Янукович вважає, що Україна не реформувалася 19 років, а економіка і суспільство вже відреагували на поточні результати реформ: на сьогодні країна вийшла на 5% зростання ВВП, 11% зростання промислового виробництва та досягла скорочення дефіциту державного бюджету із 12% до майже 5%. «2011 рік у нас буде не менш складним, ніж цей. Але ми заклали фундамент практично за всіма напрямами. Поки програма реформ виконується на 100%», — сказав Президент.